Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Εγγραφές και μαθήματα στη Σχολή Αστρονομίας
Εγγραφές και μαθήματα στη Σχολή Αστρονομίας

Εγγραφές και μαθήματα στη Σχολή Αστρονομίας

Αύριο Σάββατο, 12η Ιανουαρίου 2019 και ώρα 4:30 μ.μ. αρχίζουν οι της Σχολής Αστρονομίας, για 9η συνεχή χρονιά, στο Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – Ματσάγγου).

Κατά τις εγγραφές οι μαθητές θα παραλάβουν από τη Γραμματεία της Σχολής, εντελώς δωρεάν το φάκελο – ντοσιέ με όλα τα απαραίτητα για την παρακολούθηση των μαθημάτων: Το διδακτικό βιβλίο, διαφορετικό για κάθε μία από τις τρεις τάξεις σπουδών, το ειδικό τετράδιο για σημειώσεις, με την ένδειξη της Σχολής, το ειδικό επίσης στυλό, με τις ενδείξεις της Εταιρείας τυπωμένες και τα διάφορα διαφημιστικά έντυπα.

Στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα της 1ης Τάξης κατά την περασμένη χρονιά και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο προαγωγής. Κατ' εξαίρεση στη 2η Τάξη μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της 1ης Τάξης, δηλ. το Ηλιακό μας .

Στην 3η Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.
Κατ' εξαίρεση μπορούν να εγγραφούν στη Σχολή και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία όμως, θα παρακολουθούν τα μαθήματα ως ακροατές, χωρίς να λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία της διδασκαλίας, με τις απορίες και τις διευκρινίσεις προς τους καθηγητές, ενώ θα έχουν όλα τα άλλα καθήκοντα και προσόντα (διαγωνίσματα, , τίτλους σπουδών κ.λπ.) των μαθητών.

Στην 1η Τάξη διδάσκεται το Ηλιακό (Ήλιος, Σελήνη, πλανήτες, μετέωρα, κομήτες, αστεροειδείς κ.λπ.). Στην 2η Τάξη διδάσκονται: οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, η ουράνια σφαίρα και τα . Στην 3η Τάξη διδάσκονται: η διαστημική και οι νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις.

Τα μαθήματα διδάσκουν δέκα καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές κ.λπ.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, 20ή Απριλίου 2019. Όταν τελειώσουν όλα τα μαθήματα, την τελευταία ημέρα, επιδίδονται στους μαθητές οι τίτλοι των σπουδών τους, ενώ στους μαθητές του 3ης τάξης επιδίδεται ο απολυτήριος τίτλος των τριετών σπουδών τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση