Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Εφαρμογή λύνει τα χέρια φοιτητών
Εφαρμογή λύνει τα χέρια φοιτητών

Εφαρμογή λύνει τα χέρια φοιτητών

Δεν πρέπει να υπάρχει φοιτητής που δεν έχει ταλαιπωρηθεί για να κάνει απλά πράγματα στη γραμματεία της σχολής του, όπως το να πάρει βαθμούς, σημειώσεις, μαθημάτων κ.ά.

Η υποστελέχωση, η ανοργανωσιά και τα «απρόοπτα» είναι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού . Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% οι που δεν χρησιμοποιούν smartphones και υπολογιστές. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες, το ηλικιακό κοινό 18-24 ετών αποτελεί τους κατεξοχήν χρήστες των νέων τεχνολογιών. Αν τα παραπάνω ήταν οι βασικές παράμετροι μιας εξίσωσης που περιμένει να επιλυθεί, τότε το ερώτημα δεν θα ήταν άλλο από το ποιος και πότε θα αντικαταστήσει τη με ψηφιακές εφαρμογές. Αυτές δεν είναι οι ίδιες οι σχολές γιατί δεν σκέφτονται ψηφιακά. Είναι όμως μια ομάδα έξι νεαρών προγραμματιστών που άρχισε να λύνει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στις σχολές της.

«Σπούδαζα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όταν έφτιαξα την πρώτη εκδοχή της εφαρμογής και τη διένειμα δωρεάν στους συμφοιτητές μου» λέει ο 26χρονος σήμερα Δημήτρης Κανέλης. «Η απήχησή της με ώθησε να την αναπτύξω περαιτέρω και έτσι τον Γενάρη παρουσιάσαμε με τους συνεργάτες μου τη νέα εφαρμογή, που περιλαμβάνει όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής, την Καλών Τεχνών, το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας» συνεχίζει ο ίδιος. Το studdle παρέχει τις χρηστικές πληροφορίες που ψάχνουν οι , ιδίως εκείνοι των πρώτων ετών. μαθημάτων και εξετάσεων, ανακοινώσεις του τμήματος κάθε φοιτητή, χάρτη με τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τις απεργίες στα ΜΜΜ και στην ηλεκτρονική τάξη του τους. Η εφαρμογή λειτουργεί σε και iphone και την έχουν κατεβάσει ήδη 6.000 χρήστες, εκ των οποίων περισσότεροι από 5.000 τη χρησιμοποιούν συστηματικά. «Παρατηρούμε ότι κοιτάνε την εφαρμογή το πρωί, προκειμένου να δουν το πρόγραμμα της ημέρας» λέει ο Δ. Κανέλης.

Αντίστοιχες εφαρμογές υπάρχουν σε πληθώρα πανεπιστημίων της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, όμως συνήθως αποτελούν ανάπτυξη του ίδιου του ιδρύματος κάθε φορά και όχι εταιρειών, θέτοντας μάλιστα αυστηρό πλαίσιο προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι νεαροί προγραμματιστές έκαναν χρήση υλικών και διαδικασιών που υπάρχουν ευρέως διαθέσιμα στο ελληνικό Διαδίκτυο, όμως δεν αξιοποιούνται από τα ιδρύματα προκειμένου να καινοτομήσουν στην παροχή υπηρεσιών. Οι χάρτες είναι google maps, τα διαθέσιμα Μέσα Μεταφοράς υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ και οι πληροφορίες ανά σχολή ή καθηγητή υπάρχουν στις ιστοσελίδες των πανεπιστημίων. «Δεν προσφέρουμε καινούργιες πληροφορίες και δεν το βλέπουμε σαν δουλειά. Απλώς τις κάνουμε χρήσιμες για τους φοιτητές» λέει ο 26χρονος.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση