Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Αιχμές δημοτικής αρχής κατά όσων αντιδρούν στην δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου
Αιχμές δημοτικής αρχής κατά όσων αντιδρούν στην δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου

Αιχμές δημοτικής αρχής κατά όσων αντιδρούν στην δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου

“Είναι τουλάχιστον αφελής, αν και κατά την άποψή μας άλλα είναι τα κίνητρα, όποιος θεωρεί ότι ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα η Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, κινήθηκε αυθαίρετα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και προτροπή του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας, για να διακριβώσει αν πληρούνται οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για τη συγκρότηση και λειτουργία στην πόλη μας Καλλιτεχνικού Γυμνασίου”. Τα παραπάνω τονίζει η , αφήνοντας αιχμές κατά όσων αντιδρούν στην δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου στην πόλη.

Επίσης τονίζεται: “Οι κραυγές, λοιπόν, διαμαρτυρίας που από συγκεκριμένες πλευρές ακούγονται, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να απευθύνονται προς τη Δημοτική Αρχή, που και σε αυτή την περίπτωση έπραξε το καθήκον της, επιχειρώντας να αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών, και μάλιστα της νεολαίας μας, μια άριστη ευκαιρία στον χώρο της Παιδείας. Η δε, ήρθε από το εντυπωσιακά μεγάλο ενδιαφέρον των που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απευθύναμε.

Αν λειτουργοί στο χώρο της Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα της ιεραρχίας της ανήκουν, είτε θεωρούν εαυτούς παραγκωνισμένους και προσβεβλημένους είτε εκτιμούν ότι τα τους προβλήματα προηγούνται και υπερτερούν των μαθησιακών αναγκών της νεολαίας μας, είναι δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται, αλλά στρέφονται προς λάθος στόχο.

Η για τη λειτουργία ενός τέτοιου σχολείου είναι προφανές ότι είναι , αφορά κυβερνητική , συνεπώς μόνο με το αρμόδιο υπουργείο θα μπορούσε καταρχήν να συμφωνηθεί και το οποίο με τη σειρά του θα προχωρούσε στις αναγκαίες διαβουλεύσεις με τα διάφορα στελέχη του.

Είναι αντιφατικό, και φοβούμαστε ότι υποκρύπτει υποκρισία, να κατηγορείται ο Δήμος Βόλου ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει θεσμούς της εκπαίδευσης, όταν απευθύνεται και συνομιλεί με τον κατεξοχήν υπεύθυνο θεσμό, το υπουργείο.

Επαναλαμβάνουμε δε πως, αν πρόσωπα ή ομάδες, για λόγους (εξουσιαστικής αντίληψης, συνδικαλιστικούς ή άλλους), που είναι για μας αδιάφοροι, εκδηλώνουν την πολεμική τους κατά του Δήμου και, κυρίως, κατά της προοπτικής λειτουργίας ενός πρότυπου σχολείου, όπως το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, τίθενται στην της κοινωνίας και όχι τη δική μας.

Εμείς κοιτάμε τα συμφέροντα των πολλών, επιδιώκουμε τη συν για το κοινό όφελος και έτσι θα συνεχίσουμε. Οι εσωτερικές λειτουργίες κάθε μικρής ομάδας ή κοινότητας δεν ανήκουν στη σφαίρα των ενδιαφερόντων μας.

Αν δεν θέλουν το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, ας το πουν ευθέως προς την κοινωνία, ας αναλάβουν τις ευθύνες για το αγαθό που θα στερήσουν από τους μαθητές και ας αφήσουν τα τεχνάσματα και τις υπεκφυγές. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση