Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Δωρεάν ξενάγηση με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων Δ. Βόλου και των «Φίλων Αθανασάκειου Μουσείου»
Δωρεάν ξενάγηση με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων Δ. Βόλου και των «Φίλων Αθανασάκειου Μουσείου»

Δωρεάν ξενάγηση με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων Δ. Βόλου και των «Φίλων Αθανασάκειου Μουσείου»

Με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, τόσο από τη συμμετοχή των συμπολιτών, όσο και από το περιεχόμενο της ξενάγησης, ολοκληρώθηκε η πρώτη δωρεάν ξενάγηση σε , εκπαιδευτικούς και ές που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησαν η «Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων », με το Σύλλογο “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων”.

Το πρόγραμμα αφορά στις δωρεάν ξεναγήσεις, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο. Η συμμετοχή ξεπέρασε την αρχική πρόβλεψη και οι θέσεις κλείστηκαν τις πρώτες κιόλας ημέρες έναρξης των δηλώσεων, γεγονός που ώθησε τους δύο φορείς, να ερευνήσουν, την πραγματο ξεναγήσεως και δεύτερης «ομάδας», όταν ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τη δράση του Δεκεμβρίου.         Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι ομάδες συμπολιτών (όπως και με τάξεις σχολείων και σύλλογοι γονέων) θέλησαν ήδη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, για τις επόμενες ξεναγήσεις!

«Καλλιέργεια πολιτιστικής συνείδησης»

Πριν την ξενάγηση, η πρόεδρος του Σωματείου  “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων” Σούλα Μπαρτζιώκα, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και τη διεύθυνση και το προσωπικό του Μουσείου για την ανταπόκριση, τονίζοντας παράλληλα, ότι ο Σύλλογος ιδρύθηκε ακριβώς με σκοπό, να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και των Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων με την κοινωνία.

Όπως εξήγησε παράλληλα, αναφέροντας και τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου, είναι σημαντική η προσπάθεια που γίνεται από την Ένωση Γονέων για την καλλιέργεια της πολιτιστικής συνείδησης και την ευαισθητο του κοινού για την ιστορία και την τέχνη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλίας Κουτσερής, τόνισε ότι το Δ.Σ. ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Μουσείου και όπως αποδείχθηκε από τη συμμετοχή, τόσο οι , όσο και οι ές, «διψούν» για τον πολιτισμό και τη γνώση του τόπου μας και μακάρι να μπορούν να υλοποιηθούν και άλλες παράλληλες ανάλογες δράσεις.

Την ξενάγηση έκανε η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου, κα Μελίνα Κωστίδη την οποία η Ένωση και ο Σύλλογος ευχαριστούν και η οποία με τον τρόπο και την όμορφη ξενάγηση, κατάφερε να κερδίσει τους συμμετέχοντες. Για τις επόμενες πρώτες Κυριακές του κάθε μήνα θα γνωστοποιείται το νέο πρόγραμμα, ώστε να γίνεται η απαιτούμενη έγκαιρη κράτηση των θέσεων.

 

 

enosi-moyseio-ayli

Προγράμματα ενημέρωσης γονέων και μαθητών για τη διατροφή

 Πρώτη συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων, προτάσεων και ιδεών, που αποτέλεσε ωστόσο την έναρξη μιας γόνιμης ως φαίνεται συνεργασίας, πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Διατροφολόγων-Διαιτολόγων Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου.

Στη διάρκεια της συζήτησης, αναπτύχθηκαν θέματα και ζητήματα που αφορούν τους γονείς σε σχέση με τη διατροφή των παιδιών τους στα διάφορα στάδια ηλικίας, όπως και πως μπορούν οι ίδιοι οι γονείς, σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να προσφέρουν με γνώση για τη διατροφή στα ίδια τα παιδιά.

Όπως τονίστηκε μάλιστα, οι νέες συνθήκες ζωής αλλά και οι οικονομικές εξελίξεις, έχουν επηρεάσει την διατροφή πολλών ελληνικών οικογενειών, γεγονός το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκ μέρους των διατροφολόγων-διαιτολόγων, θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες πλέον προτάσεις, οι οποίες θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν μέσα από ενημερώσεις που θα προγραμματιστούν (από τον Ιανουάριο και μετά) κατά πρώτο λόγο με τη συμμετοχή των γονέων και κατά δεύτερο λόγο, με τη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών που το επιθυμούν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των διατροφολόγων-διαιτολόγων, ο πρόεδρος του Δ.Σ, Θεσσαλίας Κων. Λάμπης και η Γραμματέας Νότα Μπλούχου, ενώ από την Ένωση των Συλλόγων Γονέων, ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής και η Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση