Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Δημοσιογραφικές υποτροφίες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017
Δημοσιογραφικές υποτροφίες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Δημοσιογραφικές υποτροφίες στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του υ δέχεται αιτήσεις υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Το πρόγραμμα Ευρωπαϊκών Δημοσιογραφικών Υποτροφιών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του υ περιλαμβάνει τρεις κύκλους, διάρκειας 10 μηνών και απευθύνεται σε έμπειρους δημοσιογράφους με καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Ο 1ος κύκλος υποτροφιών αφορά 8 έως 9 υποτροφίες, σε διαφορετικά ακαδημαϊκά ιδρύματα που διαθέτουν προγράμματα ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Οι υποτροφίες αυτού του κύκλου, κυμαίνονται από 1.000 ή 1.500 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ένα πρόγραμμα εργασιών και να περιγράψουν σε 3-5 σελίδες την εφαρμογή του. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 28 Φεβρουαρίου 2016. Σχετικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.polsoz.fu-berlin.de/en/kommwiss/institut/journalistenkolleg/ejf/bewerbung/index.html#EJF

Ο 2ος κύκλος αφορά την υποτροφία ΕΔΥ/ΕΔΠ, σύμπραξη των Ευρωπαϊκών Δημοσιογραφικών Υποτροφιών και του Ευρωπαϊκού Δημοσιογραφικού Παρατηρητηρίου, η οποία χρηματοδοτείται με 1.100ευρώ το μήνα.

Ο σκοπός αυτής της υποτροφίας είναι να καταγραφούν οι τελευταίες εξελίξεις στη δημοσιογραφική στη Γερμανία, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στο Βερολίνο και η δημοσιογραφική επεξεργασία των θεμάτων του Ευρωπαϊκού Δημοσιογραφικού Παρατηρητηρίου. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 28 Φεβρουαρίου 2016.

Σχετικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.polsoz.fu-berlin.de/en/kommwiss/institut/journalistenkolleg/ejf/bewerbung/index.html#EJO

Ο 3ος κύκλος αφορά μια υποτροφία που χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Σπουδών της ς των Αντιπροσώπων του Βερολίνου με 770 έως 1.300 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το επιστημονικό δίπλωμα του ενδιαφερομένου, επίσης καλύπτεται το κόστος διαμονής στο Διεθνές Κέντρο Σπουδών του Βερολίνου για δέκα μήνες.

Ο στόχος αυτής της υποτροφίας είναι η περαιτέρω διεύρυνση της επιστημονικής επάρκειας των ενδιαφερομένων με ένα διδακτορικό δίπλωμα(PhD), στην περίπτωση που είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 15 Δεκεμβρίου 2015.

Σχετικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.polsoz.fu-berlin.de/en/kommwiss/institut/journalistenkolleg/ejf/bewerbung/index.html#Superior.

Διεθνής δημοσιογραφίας με θέμα:
«Ρεπορτάζ για τη μετανάστευση του εργατικού δυναμικού»

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη διεξ διεθνούς διαγωνισμού δημοσιογραφίας με θέμα: «Ρεπορτάζ για τη μετανάστευση του εργατικού δυναμικού».

«Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), θέσπισε φέτος το διεθνή διαγωνισμό ΜΜΕ με τον τίτλο «Δημοσιογραφική κάλυψη της μετανάστευσης του εργατικού δυναμικού», που έχει στόχο την των υποδειγματικών ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 18 Δεκεμβρίου, εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστευσης. Το βραβείο συνοδεύεται από 1.000 δολάρια ΗΠΑ και τα ρεπορτάζ που θα βραβευτούν θα τύχουν μεγάλης προβολής σε όλο τον κόσμο, ως παράδειγμα καλής δημοσιογραφίας.

Στη συνδιοργάνωση του διαγωνισμού συμμετέχουν επίσης η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ITUC), η Διεθνής Οργάνωση Εργοδοτών (IOE) και το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές από την 1η Οκτωβρίου 2015 έως και την 1η Δεκεμβρίου 2015. Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες , η δουλειά των οποίων έχει αποτυπωθεί σε βίντεο ή άλλες φόρμες multimedia. Το υλικό που θα κατατεθεί στο διαγωνισμό, πρέπει να έχει δημιουργηθεί και δημοσιοποιηθεί το χρονικό διάστημα 1ης Ιουνίου 2014 – 1ης Δεκεμβρίου 2015.

Για να συμμετάσχει κάποιος στο διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έως την 1ηΔεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 (κεντρικής Ευρώπης).

Το βραβείο ILO συνοδεύεται από 1.000 δολάρια ΗΠΑ για κάθε νικητή από την κατηγορία «Επαγγελματίας Δημοσιογράφος» και την κατηγορία «Ερασιτέχνης Δημοσιογράφος», για τα υποδειγματικά ρεπορτάζ που έχουν υποβάλλει με θέμα τη μετανάστευση του εργατικού δυναμικού. Τα ρεπορτάζ που θα βραβευθούν, θα αναρτηθούν στη δικτυακή πύλη της οργάνωσης ILO, ως παρα καλής δημοσιογραφίας και θα τύχουν ευρείας δημοσιότητας σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το διεθνές βραβείο ILO μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:http://www.ilo.org/global/topics/labour-migration/policy-areas/guidance-for-journalists/WCMS_402382/lang–en/index.htm».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση