Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία
Διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία

Διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία

Το [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη] του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τον προφορικό λόγο και του ερευνητικού προγράμματος λωσσική Διεπίδραση και Ανάλυση Συνς, διοργανώνει τη δεύτερη διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική στις 13-14 Οκτωβρίου 2016, στο του Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο της εφετινής διημερίδας είναι οι Ερωτήσεις-απαντήσεις στην Προφορική Επικοινωνία.

Στόχος της διημερίδας είναι να εξετάσει συστηματικά όψεις της βασικής αλληλουχίας της ερωταπόκρισης σε καθημερινές ή και θεσμικές περιστάσεις ς.

Επιπλέον, η εφετινή διημερίδα προγραμματίζεται να φιλοξενήσει και μια συνεδρία αφιερωμένη στο ζεύγος -απάντηση σε άλλες γλώσσες, ώστε τα ελληνικά δεδομένα να ενταχθούν στη διαγλωσσική συζήτηση των ερωταποκρίσεων από την οπτική της γλωσσικής διεπίδρασης. Προσκεκλημένη ομιλήτρια της διημερίδας είναι η Marja-Leena Sorjonen, καθηγήτρια του του Ελσίνκι και διευθύντρια του Φινλανδικού Κέντρου Αριστείας για τη Διυποκειμενικότητα και τη Διεπίδραση.

Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί στα 30 € (για /τριες 10€). Το ποσό αυτό καταβάλλεται την ημέρα της εγγραφής στη διημερίδα. Κατά τη λήξη της διημερίδας θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

ια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ., E‐mail: GR-TiI_ins@phil.auth.gr, Τηλ: ++30 2310 997128.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από τον σύνδεσμο: http://www.auth.gr/video/21539.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση