Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Διακρίσεις μαθητών Δημοτικού Σχολείου «άξιον εστί»
Διακρίσεις μαθητών Δημοτικού Σχολείου «άξιον εστί»

Διακρίσεις μαθητών Δημοτικού Σχολείου «άξιον εστί»

Οι μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «άξιον εστί» ήταν, για ακόμη μία χρονιά, συνεπείς στο ραντεβού τους με τις διακρίσεις.

Η μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού, Εσπέρια – Ζωή Δημοπούλου, πρώτευσε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δοκιμίου, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «Γίνε επιστήμονας Cassini  για μία ημέρα», ο οποίος διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Ερευνών Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης της ESA. Το δοκίμιο της μαθήτριας, το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο στην ηλικιακή ομάδα των παιδιών 10-12 ετών, και είχε ως ειδικότερο θέμα «Μια ταινία μικρού μήκους του φεγγαριού του Κρόνου, Τήθυς, περνώντας πίσω από την Ρέα», θα αποσταλεί στον αντίστοιχο Διεθνή Διαγωνισμό που διεξάγει η ESA.

Επιπροσθέτως, ο μαθητής της Δ’ Δημοτικού, Κλέαρχος – Αθανάσιος Κοτσινονός, συμμετείχε στα τεστ SCAT/STB, τα οποία  έχουν σχεδιαστεί από το  Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, αποτελούν μία απαιτητική ακαδημαϊκή εξέταση και αντιστοιχούν σε επίπεδο δύο ή τριών τάξεων μεγαλύτερων της πραγματικής ηλικίας του μαθητή. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε ο μαθητής μας ήταν εξαιρετικά υψηλή, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα φοίτησης στα θερινά προγράμματα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Οι διακρίσεις των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου άξιον εστί δεν είναι καθόλου τυχαίες. Αποτελούν ισχυρά δείγματα της παιδείας και των εμπειριών ζωής που αποκτούν οι μαθητές στα πλαίσια του σχολικού τους περιβάλλοντος. Η φιλοσοφία, άλλωστε της σχολικής μας κοινότητας, είναι να αναπτύξει στο έπακρο την ατομικότητα του κάθε παιδιού, ενισχύοντας τις εμπειρίες του και αναπτύσσοντας δρόμους προσωπικής αναζήτησης και επιλογής. Στην κατεύθυνση αυτή συντείνει πλήθος παραγόντων, υλικών αλλά και ανθρώπινων.

Ξεκινώντας από το φυσικό περιβάλλον του σχολείου, το οποίο βρίσκεται σε αρμονία με τις αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης αλλά και την υπόλοιπη υλικοτεχνική υποδομή (διαδραστικοί πίνακες και τραπέζια, ψηφιακό πλανητάριο και ενυδρείο, μέσα εικονικής πραγματικότητας), η σχολική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, βρίσκονται σε διαρκή επαφή, όχι μόνο με τις ρίζες και τις αξίες της ελληνικότητάς τους, αλλά ανακαλύπτουν και την οικουμενικότητα που κρύβουν μέσα τους.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως η Ρομποτική, οι Φυσικές Επιστήμες και η Αστρονομία, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης, και τα οποία δίνουν σε κάθε παιδί τη δυνατότητα να ανακαλύψει τις ιδιαίτερες κλίσεις και ταλέντα της προσωπικότητάς του. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μικρό αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη, δημιουργούν ένα περιβάλλον το οποίο προάγει τη διαφορετικότητα ως αξία και στάση ζωής, καθώς η βασική αρχή είναι η διάπλαση χαρακτήρων που σέβονται την πολιτιστική τους ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα λειτουργούν και ως πολίτες της οικουμένης.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του «άξιον εστί» συγχαίρει τους μαθητές, που διακρίθηκαν, και τους γονείς τους, και τους ευχαριστεί για την αμέριστη εμπιστοσύνη τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανοίγει και φέτος τις πύλες της η «Φθινοπωρινή Σχολή Αστρονομίας εξ' αποστάσεως 2020» - https://t.co/1LsikhaS6b -

  • Σ.Ε. Βόλου – Νίκη στο κύπελλο Θεσσαλίας - https://t.co/wOD8T7IwoX -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Άμεση κινητοποίηση και στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό» σε Νέα Αγχίαλο και Αλμυρό… - https://t.co/aXoSyyZyov -

"Αλιεύοντας" την είδηση