Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Διάκριση μαθήτριας του 20ού Δ.Σ. Βόλου σε διαγωνισμό ποιημάτων
Διάκριση  μαθήτριας του 20ού Δ.Σ. Βόλου σε διαγωνισμό ποιημάτων

Διάκριση μαθήτριας του 20ού Δ.Σ. Βόλου σε διαγωνισμό ποιημάτων


Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Διαγωνισμού Haiku που διοργανώνεται από την Διεθνή Επιτροπή Καθηγητών Γαλλικής ( FIPF ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Apf), η αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης στην Ελλάδα απένειμε Ειδικό Βραβείο για την κατηγορία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην μαθήτρια του 20ού Δ.Σ. Ραφαέλλα Μπότσοβα.

Ο Διαγωνισμός Haiku διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους παραπάνω φορείς.

Το Haiku είναι σύντομο ποίημα ιαπωνικής προέλευσης. Είναι 17σύλλαβο και αποτελείται από τρεις στίχους στους οποίους οι συλλαβές έχουν τη διάταξη: 5 – 7 – 5. Εξυμνεί τη και εκφράζει ένα φευγαλέο συναίσθημα.

Οι της ΣΤ τάξης του Σχολείου μυήθηκαν από την γαλλικών Ευδοκία Αραμπατζή στη συγγραφή αυτού του είδους ποίησης και ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και την έμπνευσή τους. Έγραψαν πολύ όμορφα ποιήματα απ’τα οποία επιλέγησαν τέσσερα για να εκπροσωπήσουν το .Το ποίημα της Ραφαέλλας Μπότσοβα, που μιλάει για την και τη φιλία, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κακοκαιρία Ελπίς: Επιχειρούν παντού όπου χρειάζεται τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/Ma2fwFez7q… -

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

  • Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών #κάνναβη - https://t.co/EH5dAU02Wy -

"Αλιεύοντας" την είδηση