Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών «Εισαγωγή στη Λαογραφία» για το Λαϊκό Πολιτισμό
Ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών «Εισαγωγή στη Λαογραφία»  για το Λαϊκό Πολιτισμό

Ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών «Εισαγωγή στη Λαογραφία» για το Λαϊκό Πολιτισμό

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δια ζώσης συνάντηση με το καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη στο Συνεδριακό Κέντρο ς στα Μελισσάτικα στον Βόλο. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στη συνάντηση, γεγονός το οποίο αξιολογείτε ιδιαίτερα, αν ληφθεί υπόψιν ότι υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης στο youtube Live, αλλά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις ώρες εκείνες.

Οι εκπαιδευόμενες, κυρίως, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για τη διάλεξη του καθηγητή Μανώλη Σέργη, τονίζοντας την αναγκαιότητα της δια ζώσης επικοινωνίας. Πολύ επίσης ήταν τα σχόλια και για την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας και το πλούσιο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό.

Ακόμη και σήμερα μπορεί να παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος όλη τη διάλεξη μαγνητοσκοπημένη, στο link της μετάδοσης που είναι: https://www.youtube.com/watch?v=0H-wCnvoAu4


Αναφέρθηκε στην σημασία της ενασχόλησης της Μητροπόλεως με τα θέματα πολιτισμού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:«Η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με τον Πολιτισμό».

Ευχαρίστησε τους καθηγητές που προβαίνουν σε αυτή την προσφορά χωρίς αμοιβή, αλλά με τον κόπο μετακινήσεων και επιβάρυνσης του προγράμματός των, επειδή ακριβώς εμφορούνται από υψηλά ιδανικά και θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Έκλεισε δε την του με την βεβαιότητα για την επιτυχία του εγχειρήματος, Θέτοντας τον εαυτό του και τις υπηρεσίες της Μητροπόλεως στη διάθεση καθηγητών και εκπαιδευομένων.

Ο καθηγητής Μανώλης Σέργης, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη και την Ακαδημία για την και τη συν, επισημαίνοντας την πρωτοπορία της δράσεως όχι μόνο σε επίπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και συνολικά της Εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αμέσως ξεκίνησε την εισήγησή του, με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο, επιχειρήματα και συγκεκριμένες αναφορές.

«Κρίνω ότι είμαι εδώ, γιατί έχω να σας πω κάποια πράγματα», τόνισε με βεβαιότητα και παρρησία.

Πλούσια ήταν η παράθεσή του σε πηγές και βιβλιογραφία, με έντονες ιστορικές αναφορές, εστιάζοντας κυρίως σε ζητήματα των Βαλκανίων.
Ιδιαιτέρως αξιολογείται το γεγονός ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τον κ. Σέργη με αυξημένο ενδιαφέρον, χωρίς καμιά μετακίνηση επί δίωρο με ένα μικρό δεκάλεπτο διάλειμμα.


Μ' αυτό τον τρόπο εκτός από τους/τις σπουδαστές/τριες του εξ αποστάσεως προγράμματος για το λαϊκό πολιτισμό θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δια ζώσης διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν το τρέχον εαρινό εξάμηνο με θέμα: «Εισαγωγή στη Λαογραφία».

Οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου θα έχουν ως εισηγητές εκτός από τον Μανώλη Σέργη, τον δρ. ίκο Καρπούζη, συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό (ΣΕΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΑΠ), τη Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου, δρ. Λαογραφίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την Ελπινίκη Ταστάνη, δρ. Λαογραφίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση