Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Βράβευση του ΣΔΕ Βόλου, σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό
Βράβευση του ΣΔΕ Βόλου, σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Βράβευση του ΣΔΕ Βόλου, σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

Το Ειδικό Βρβείο πέσπασε η συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Ένα σχολείο διηγείται”, που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχοι του διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού των ών/τριών μέσω διαδικασιών θέασης, κριτικής προσέγγισης και παραγωγής οπτικοακουστικών προϊόντων, η ενασχόληση τους με την τοπική , καθώς και η συγκέντρωση, διάσωση, ταξινόμηση και προβολή πρωτογενών και δευτερογενών πηγών από τον χώρο της εκπαίδευσης (προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες κ.ά.).

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 οεμβρίου στο Αμφιθέατρο του έου Μουσείου της Ακρόπολης και το βραβείο παρέλαβε, εκπροσωπώντας το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου η περσινή απόφοιτος Σιατραβάνη Σοφία, η δημιουργία της οποίας βραβεύτηκε στο διαγωνισμό. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το ΣΔΕ Βόλου βραβεύεται στον εν λόγω διαγωνισμό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Φορτσάκης, η βουλευτής Εύη Καρακώστα, η Λότη Πέτροβιτς, η υποψήφια για πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης Ολυμπία Κυριοπούλου, η δημοσιογράφος και πολιτικός Φωτεινή Πιπιλή κ.α. Το βραβείο στο ΣΔΕ Βόλου απένειμε η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλες κ. Σοφία Παπαδημητρίου. Στην ομιλία της μετέφερε χαιρετισμό του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεάκη, που εξήρε το έργο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και την προσφορά του στην εκπαίδευση.

"Αλιεύοντας" την είδηση