Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Σύγχρονοι Ορίζοντες Λαογραφικών Σπουδών στη Φιλολογική Λαογραφία
Σύγχρονοι Ορίζοντες Λαογραφικών Σπουδών  στη Φιλολογική Λαογραφία

Σύγχρονοι Ορίζοντες Λαογραφικών Σπουδών στη Φιλολογική Λαογραφία

Δύο εξαμηνία μαθήματα για την επιστήμη της λαογραφίας υλοποιούνται από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας.Τα προγράμματα υλοποιούνται με την συνεργασία του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Αιγαίου. Οι μπορούν να υποβάλλονται έως 8 Φεβρουαρίου ενώ τα εξ αποστάσεως μαθήματα ξεκινούν στις 11 Φεβρουαρίου.

Η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας, Τμήμα του Πολιτιστικού Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη Διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» της Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού από το εαρινό εξάμηνο του 2018-19 και για τα επόμενα πέντε εξάμηνα θα προσφέρει το πρόγραμμα:
«Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού»στο πλαίσιο τριετούς κύκλου σπουδών.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω της ειδικής ιστοσελίδας – πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «moodle» του προγράμματος στην διεύθυνση: http://learn.cultureacademy.gr ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Εκεί υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος αλλά και το πρόγραμμα σπουδών και άλλες πληροφορίες για δύο εξάμηνα που προσφέρονται στο Χειμερινό Εξάμηνο. Αναλυτικότερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν:

α) έως 8/2/2019 για το τρέχον Γ’ εξάμηνο «Φιλολογική Λαογραφία», για το Εαρινό εξάμηνο 2018-19 που θα προσφερθεί εξ αποστάσεως και με δια ζώσης συνεδρίες και

β) έως 8/2/2019 για το Β’ εξάμηνο σπουδών με τίτλο «Σύγχρονοι Ορίζοντες των Λαογραφικών Σπουδών [Φύλο, Διαδίκτυο, Σχολείο]» (β’ κύκλος) για το Εαρινό εξάμηνο 2018-19 που θα ξανά προσφερθεί μόνο εξ αποστάσεως

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν και να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε μάθημα τους ενδιαφέρει από τα προσφερόμενα μαθήματα στο Εαρινό Εξάμηνο. Επίσης στην ιστοσελίδα http://learn.cultureacademy.gr μπορούν να αναζητήσουν τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των μαθημάτων όπου αναγράφονται οι θεματικές και οι υπεύθυνοι καθηγητές.

Το πρόγραμμα του Γ’ εξαμήνου σπουδών (Εαρινό 2018-19) με τίτλο «Φιλολογική Λαογραφία», έχει ως επιστημονικό υπεύθυνο τον Μανόλης Γ. Σέργη, Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Θράκης.

Όσοι ήδη ολοκλήρωσαν το Α’ εξάμηνο με τίτλο «Εισαγωγή στη Λαογραφία» (Χειμερινό εξάμηνο 2018-19, β κύκλος) μπορούν να συνεχίσουν στο Β’ εξάμηνο με το μάθημα «Σύγχρονοι Ορίζοντες των Λαογραφικών Σπουδών [Φύλο, Διαδίκτυο, Σχολείο]», (Εαρινό 2018-19, β’ κύκλος) και επιστημονική υπεύθυνη την Καθηγήτρια Λαογραφίας & Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Μαρία Γκασούκα.

Σκοπός του συγκεκριμένου καινοτόμου προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί με το μεικτό μοντέλο μάθησης (blended learning) είναι να επιμορφώσει τις/τους
συμμετέχουσες/ντες σε πεδία του λαϊκού πολιτισμού, αλλά να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η επιστήμη της Λαογραφίας δεν είναι μια στατική επιστήμη, αλλά συνεχώς εξελισσόμενη, που καταγράφει και ερμηνεύει τις νέες όψεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και της λαϊκής δημιουργίας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος οδηγεί σε χορήγηση βεβαίωσης του συγκεκριμένου μαθήματος, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των εξαμηνιαίων μαθημάτων (συνολικά έξι) οδηγεί σε πιστοποιητικό παρακολούθησης του τριετούς προγράμματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση