Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ »  Στις 19 Μαΐου το φεστιβάλ spoudasefest
 Στις 19 Μαΐου το φεστιβάλ spoudasefest

 Στις 19 Μαΐου το φεστιβάλ spoudasefest

Στις 19 Μαΐου ανοίγει τις πόρτες του το μεγαλύτερο φεστιβάλ αφιερωμένο στην εκπαίδευση, στην καινοτομία και στην τεχνολογία.

Το δεύτερο spoudasefest, θα πραγματοποιηθεί 19-20 Μαΐου 2018, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και θα περιλαμβάνει μια μεγάλη έκθεση από πανεπιστήμια και κολέγια της χώρας, δια και εργαστήρια σε θέματα που απασχολούν τους νέους όπως οι smart cities, τα bitcoins, το , ενώ επαγγελματίες θα παρέχουν συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, την αξιολόγηση βιογραφικού και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ενική ραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώνουν συνεδρία με τίτλο «Let's talk about games and animation: Επαγγελματίες και νέοι μιλούν για τις προ και προοπτικές δυο καινοτόμων επαγγελμάτων». Για ένα δίωρο, νέοι, φοιτητές και σπουδαστές, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των video games και του animation, να μάθουν για τη δουλειά τους και να περιηγηθούν στα μονοπ δυο τόσο καινοτόμων επαγγελμάτων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι Άγγελος Ρούβας (σκηνοθέτης ταινιών animation, ), ο Γιώργος Νικολόπουλος (σκηνοθέτης ταινιών animation), ο Τάσος Φλάμπουρας (σύμβουλος σε θέματα του game industry), ο Αναστάσιος Κωνσταντόπουλος (freelance consultant) και η Ρένια Παπαθανασίου (VR Developer, Managing Director – Co-Founder της εταιρείας ViRA Virtual Reality Applications).

Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου.

Η συνεδρία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δυο γενικές γραμματείες τον Ιανουάριο 2018. Πρόκειται για μια σύμπραξη δυνάμεων τα της οποίας είναι ήδη εμφανή μέσα από τα προγράμματα εκπαίδευσης πάνω στο game development και στο animation,  που για το τρέχων διάστημα υλοποιούν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια.

Στοιχεία της εκδήλωσης

Spoudasefest http://www.spoudasefest.gr/

 Συνεδρία: «Let's talk about games and animation: Επαγγελματίες και νέοι μιλούν για τις προ και προοπτικές δυο καινοτόμων επαγγελμάτων»

Ημερομηνία: Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Ώρες: 17:00-19:00

Αμφιθέατρο 9,84, Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων

Αποστολή ερωτήσεων προς τους καλεσμέ ομιλητές: https://goo.gl/forms/KIDj003ZAhYLqVA83

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση