Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία
Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία

Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε στο στούντιο Κεραμικής 4 Ρα «Ιλιουσιονοκ' στην Ανάπα της σίας, διεθνές συμπόσιο Κεραμικής στο πλαίσιο του project, «Αρτ-Συνεργία». Στο συμπόσιο συμμετείχε και η σπουδάστρια της ς Κεραμικής του ΙΙΕΚ Δήμου , Ευτυχία Μώρου, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.

Όπως έγινε γνωστό, «το studio που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες βρίσκεται στο του Γιάννη Καρακεζίδη, στο χώρο του οποίου, – για τις ανάγκες του συμποσίου, -έχει κτιστεί μοναδικός ξύλινος φούρνος για ψήσιμο κεραμικών αντικείμενων. Το πρωτότυπο αυτό Καμίνι, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους των Γιαπωνέζικων φούρνων Νομποριγγαμα.

Το συμπόσιο ξεκίνησε με μια ξενάγηση στην πόλη Ανάπα. Ιδιαίτερη σημασία είχε η στο αρχαιολογικό μουσείο Γοργιππία καθώς υπήρξε Ελληνική πόλη.

Την ημέρα έναρξης του υπαίθριου εργαστηρίου στο λόφο όπου βρίσκεται το κάτω από τα αμπέλια, έγινε προετοιμασία των πάγκων εργασίας, των εργαλείων, των πολλών ειδών πηλού και όλα αυτά με μια έντονη διάθεση για .

Μετά από 10 ξεχωριστές και άκρως δημιουργικές μέρες ολοκληρώθηκε η των έργων που εγκαινίασαν το ιδιαίτερο καμίνι που του δόθηκε το όνομα: «Καλή Τύχη».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση