Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία
Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία

Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε στο στούντιο Κεραμικής 4 Ρα «Ιλιουσιονοκ’ στην Ανάπα της Ρωσίας, διεθνές συμπόσιο Κεραμικής στο πλαίσιο του project, «Αρτ-Συνεργία». Στο συμπόσιο συμμετείχε και η σπουδάστρια της ειδικότητας Κεραμικής του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Ευτυχία Μώρου, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.

Όπως έγινε γνωστό, «το studio που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες βρίσκεται στο οινοποιείο του Γιάννη Καρακεζίδη, στο χώρο του οποίου, – για τις ανάγκες του συμποσίου, -έχει κτιστεί μοναδικός ξύλινος φούρνος για ψήσιμο κεραμικών αντικείμενων. Το πρωτότυπο αυτό Καμίνι, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες των Γιαπωνέζικων φούρνων Νομποριγγαμα.

Το συμπόσιο ξεκίνησε με μια ξενάγηση στην πόλη Ανάπα. Ιδιαίτερη σημασία είχε η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Γοργιππία καθώς υπήρξε αρχαία Ελληνική πόλη.

Την ημέρα έναρξης του υπαίθριου εργαστηρίου στο λόφο όπου βρίσκεται το οινοποιείο κάτω από τα αμπέλια, έγινε προετοιμασία των πάγκων εργασίας, των εργαλείων, των πολλών ειδών πηλού και όλα αυτά με μια έντονη διάθεση για δημιουργία .

Μετά από 10 ξεχωριστές και άκρως δημιουργικές μέρες ολοκληρώθηκε η δημιουργία των έργων που εγκαινίασαν το ιδιαίτερο καμίνι που του δόθηκε το όνομα: «Καλή Τύχη».

PagasitikosNews logo
  • Email: pagasitikosnews@gmail.com
  • Διεύθυνση: Κουντουριώτου 28, Βόλος
  • Τηλέφωνο: 24214 06181, 6977445696, 6976653343
  • Fax: 24214 06181

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ενώσεις Συντακτών: Ενωμένοι αντιμετωπίζουμε την επίθεση κατά του ΕΔΟΕΑΠ - https://t.co/4d5V8pg1rR -

  • Νεαρός χτύπησε τους γονείς του στη Ζαγορά - https://t.co/wd3PhdA2LD -

  • Tοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα στην είσοδο της πόλης του Βόλου - https://t.co/PzMCewNcLl -

"Αλιεύοντας" την είδηση