Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία
Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία

Σπουδάστρια του ΔΙΕΚ Βόλου σε διεθνές συμπόσιο στη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε στο στούντιο Κεραμικής 4 Ρα «Ιλιουσιονοκ’ στην Ανάπα της Ρωσίας, διεθνές συμπόσιο Κεραμικής στο πλαίσιο του project, «Αρτ-Συνεργία». Στο συμπόσιο συμμετείχε και η σπουδάστρια της ειδικότητας Κεραμικής του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Ευτυχία Μώρου, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.

Όπως έγινε γνωστό, «το studio που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες βρίσκεται στο οινοποιείο του Γιάννη Καρακεζίδη, στο χώρο του οποίου, – για τις ανάγκες του συμποσίου, -έχει κτιστεί μοναδικός ξύλινος φούρνος για ψήσιμο κεραμικών αντικείμενων. Το πρωτότυπο αυτό Καμίνι, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τους κανόνες των Γιαπωνέζικων φούρνων Νομποριγγαμα.

Το συμπόσιο ξεκίνησε με μια στην πόλη Ανάπα. Ιδιαίτερη σημασία είχε η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Γοργιππία καθώς υπήρξε Ελληνική πόλη.

Την ημέρα έναρξης του υπαίθριου εργαστηρίου στο λόφο όπου βρίσκεται το οινοποιείο κάτω από τα αμπέλια, έγινε των πάγκων εργασίας, των εργαλείων, των πολλών ειδών πηλού και όλα αυτά με μια έντονη διάθεση για δημιουργία .

Μετά από 10 ξεχωριστές και άκρως δημιουργικές μέρες ολοκληρώθηκε η των έργων που εγκαινίασαν το ιδιαίτερο καμίνι που του δόθηκε το όνομα: «Καλή Τύχη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση