Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / Σεμινάριο εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης
Σεμινάριο εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης

Σεμινάριο εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης

 Θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο τον Ιούλιο

 

Σεμινάριο εκπαίδευσης θαλάσσιας επιβίωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις 22 και 23 Ιουλίου 2017 από την iForce Επικοινωνίες Α.Ε. (iForce), που προσφέρει υπηρεσίες, στους τομείς της Μελέτης, Διοργάνωσης και Διαχείρισης Εκδηλώσεων, της Εταιρικής Επικοινωνίας, των Δημοσίων Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προσαρμοσμένες ανάλογα στα μέτρα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών έχει κριθεί επιτακτική η ανάγκη για κατάρτιση των πολιτών αλλά και των στελεχών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Τα καταλλήλως εκπαιδευμένα στελέχη, εργαζόμενοι και πολίτες συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της κρίσης με την ελάχιστη δυνατή απώλεια τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικές . Είναι δυστυχώς αρνητικό γεγονός στατιστικά για την χώρα μας ότι βρίσκεται στις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. στους πνιγμούς στην θάλασσα από διάφορες αιτίες.

Την ανάγκη αυτή για αξιόπιστη και έγκυρη κατάρτιση έρχεται να καλύψει ένα πρωτοποριακό ταχύρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο, για δεύτερη φορά στη χώρα μας, στα αυστηρά πρότυπα της Ελληνικής Αεροπορίας και των αντιστοίχων στην Ε.Ε. Σαφώς η ζωή είναι πιο ασφαλής όταν είμαστε προετοιμασμένοι και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τους εκάστοτε κινδύνους.

Σ’ αυτό συμβάλει η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) που με την της iForceΕπικοινωνίες ΑΕ ανανεώνουν το ραντεβού με την  ασφάλεια σε ένα δεύτερο κύκλο σεμιναρίων πανομοιότυπο με εκείνων που  έχει ήδη διεξαχθεί επιτυχώς και με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σε πολλές χώρες παγκοσμίως με τίτλο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.). Πέραν της ασφάλειας το σεμινάριο είναι και μια ευχάριστη εμπειρία για όλες τις ηλικίες για την ενδυνάμωση της προσωπικότητας και το χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και πρακτική στην θάλασσα. Οι εκπαιδευτές του είναι κάτοχοι πτυχίου ναυαγοσώστη, αυτοδύτη των ενόπλων δυνάμεων με πολύχρονη εμπειρία  στην θαλάσσια επιβίωση. Το κόστος του διήμερου σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα προσιτό, όπως οφείλει να είναι και το δικαίωμα όλων στην πρόληψη και στην ασφάλεια, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι οι εξής:

 20-21/05/2017, Πάτρα: 27-28/05/2017. Κέρκυρα: 3-4/06/2017. Ρόδος: 10-11/06/2017. Χανιά Κρήτης: 17-18/06/2017. Ηράκλειο Κρήτης: 24-25/06/2017. Καβάλα: 01-02/07/2017. Ηγουμενίτσα: 08-09/07/2017.   Βόλος: 22-23/07/2017.

Μεταξύ άλλων θα γίνει σε τάξη (έως 35 άτομα μέγιστο) στα εξής θέματα:  Σωστικά μέσα-λειτουργία σωσιβίου,  επίδειξη υλικών survival kit, λειτουργία λέμβων 7-25 ατόμων, άνοιγμα λέμβους 7-25 ατόμων, επικίνδυνη θαλάσσια ζωή, -επιβίβαση σε λέμβους, ιατρικά προβλήματα στην θαλάσσια επιβίωση – πρώτες βοήθειες, έρευνα – εντοπισμός – διάσωση, χρήση ειδών εντοπισμού διάσωσης κλπ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικα άτομα, στελέχη πολιτικής προστασίας Δήμων, Περιφερειών, Οργανισμών, πιλότους, πλήρωμα αεροπλάνων ή πλοίων, ιδιώτες με συχνή χρήση αεροπλάνων, πλοίων αλλά και σε κάθε άλλο άτομο που ενδιαφέρεται να έχει μια κατάρτιση στο αντικείμενο αυτό χωρίς διακρίσεις. Στο τέλος της εκπαίδευσης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για  περαιτέρω πληροφορίες ή δυνατότητες συμμετοχής ή χορηγικές ευκαιρίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την iForce Επικοινωνίες στο 210-3392500, 6936-850951 ώρες 12:00-16:00,  info@iforce.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βελτιώνονται τα #γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου #γήπεδα #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/LsV2nTL409 -

  • Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν #πρέσβηςτουΑζερμπαϊτζάν - https://t.co/wjLHnSRgRy -

  • #φωτιά στη Βαρυμπόμπη #φωτιά - https://t.co/e7au2LEOw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση