Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » «Πόλεμος» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
«Πόλεμος» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Πόλεμος» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μεγλώνει το ρήγμ στο (ΕΑΠ) ανάμεσα στους κοσμήτορες και την πλειοψηφία των μονίμων διδασκόντων από τη μια (τάσσονται κατά της συγχώνευσης με του Δυτικής Ελλάδος) και τον πρόεδρο της διοικούσας ς του ιδρύματος Βασίλη Καρδάση και ορισμέ διδάσκοντες από την άλλη (είναι υπέρ του σχεδίου της συγχώνευσης).

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κοσμητόρων «κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ τέθηκε από τους Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ και τον εκπρόσωπο των μελών ΔΕΠ το θέμα της εφεξής εκπροσώπησης του πανεπιστημίου μας στις όποιες συζητήσεις προκύψουν με το Υπουργείο Παιδείας, από πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ».

Ουσιαστικά, οι κοσμήτορες αντιδρούν στην προοπτική το ΕΑΠ να εκπροσωπείται από τον κ. Καρδάση στις συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας , καθώς ο πρόεδρος της διοικούσας υιοθετεί διαφορετική θέση ως προς το μέλλον του ιδρύματος σε σχέση με την πλειοψηφία των διδασκόντων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με την πρόταση αυτή, αν και πλειοψηφούσα κατά τη συνεδρίαση, διαφώνησαν μόνο ο Πρόεδρος και δύο τακτικά μέλη της ΔΕ. Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά των παρόντων Κοσμητόρων αλλά και του Αροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Σε ένδειξη ς οι Κοσμήτορες και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι κοσμήτορες καλούν «έστω και την ύστατη στιγμή, τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα ανωτέρω τακτικά μέλη της ΔΕ, να συνταχθούν με την ομόθυμη βούληση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, για μη αλλοίωση της αυτοτέλειας και της ς του πανεπιστημίου μας. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη για την όποια εξέλιξη και διοικητική αρρυθμία στο ίδρυμα ανήκει πλήρως σε όσους πίσω από τις πλάτες της ακαδημαϊκής κοινότητας και χωρίς την εντολή ή την εξουσιοδότηση κανενός θεσμικού ακαδημαϊκού οργάνου, εξυφαίνουν και διαβουλεύονται σχέδια για το μέλλον του ΕΑΠ».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση