Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » «Πόλεμος» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
«Πόλεμος» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

«Πόλεμος» στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μεγαλώνει το ρήγμα Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ανάμεσα στους κοσμήτορες και την πλειοψηφία των μονίμων διδασκόντων από τη μια (τάσσονται κατά της συγχώνευσης με τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος) και τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος Βασίλη Καρδάση και ορισμένους διδάσκοντες από την άλλη (είναι υπέρ του σχεδίου της συγχώνευσης).

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κοσμητόρων «κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ τέθηκε από τους Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ και τον εκπρόσωπο των μελών ΔΕΠ το θέμα της εφεξής εκπροσώπησης του πανεπιστημίου μας στις όποιες συζητήσεις προκύψουν με το Υπουργείο Παιδείας, από πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ».

Ουσιαστικά, οι κοσμήτορες αντιδρούν στην προοπτική το ΕΑΠ να εκπροσωπείται από τον κ. Καρδάση στις συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας , καθώς ο πρόεδρος της διοικούσας υιοθετεί διαφορετική θέση ως προς το μέλλον του ιδρύματος σε σχέση με την πλειοψηφία των διδασκόντων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με την πρόταση αυτή, αν και πλειοψηφούσα κατά τη συνεδρίαση, διαφώνησαν μόνο ο Πρόεδρος και δύο τακτικά μέλη της ΔΕ. Κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά των παρόντων Κοσμητόρων αλλά και του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Κοσμήτορες και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι κοσμήτορες καλούν «έστω και την ύστατη στιγμή, τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα ανωτέρω τακτικά μέλη της ΔΕ, να συνταχθούν με την ομόθυμη βούληση της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΑΠ, για μη αλλοίωση της αυτοτέλειας και της αποστολής του πανεπιστημίου μας. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη για την όποια εξέλιξη και διοικητική αρρυθμία ίδρυμα ανήκει πλήρως σε όσους πίσω από τις πλάτες της ακαδημαϊκής κοινότητας και χωρίς την εντολή ή την εξουσιοδότηση κανενός θεσμικού ακαδημαϊκού οργάνου, εξυφαίνουν και διαβουλεύονται σχέδια για το μέλλον του ΕΑΠ».

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση