Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε
Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στη Λάρισα τα επιμορφωτικά σεμινάρια από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  για τους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ, αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και ήδη 20 τα παρακολούθησαν συνολικά.

Είχαν ως κύριο θέμα τη δημοσιογραφία δεδομένων και δίδαξαν σε αυτά οι καθηγητές του Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Ανδρέας Βέγλης και Χάραλαμπος Μπράτσας, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα είχαν υβριδική μορφή. Ξεκίνησαν με δύο ώρες δια ζώσης θεωρητική εισαγωγή στη Λάρισα και συνεχίστηκαν με 10 ώρες διαδικτυακές παρακολουθήσεις εξ’ αποστάσεως, on demand (δηλαδή μπορούσαν οι εκπαιδευόμενοι να έχουν στο εκπαιδευτικό υλικό όποτε έχουν διαθεσιμότητα).

Το μάθημα είχε αναπτυχθεί σε τηλεκπαίδευσης (moodle) και περιλάμβανε βίντεο διαλέξεων αλλά και επιδείξεων εργαλείων.

Οι τελευταίες 8 ώρες διεξήχθησαν σε εργαστήριο υπολογιστών στη Λάρισα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι για την παροχή βεβαιώσεων παρακολούθησης έπρεπε υποχρεωτικά να συμμετάσχουν οι εκπαιδευόμενοι στο εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τέλος όλοι οι εκπαιδευόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των μαθημάτων που παρακολούθησαν, αλλά και για το γεγονός ότι μπορούσαν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή το διδαχθέν μάθημα.

Από όλους τους , τονίστηκε ότι η συνεργασία για δια βίου μάθηση των επαγγελματιών δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, θα συνεχιστεί στο μέλλον και από τον ερχόμενο  Σεπτέμβριο θα υπάρχουν νέες ανακοινώσεις επί του θέματος.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/y2tpaHGGDm -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τσέχος επιτελικός μέσος Φίλιπ Χάσεκ #ΦίλιπΧάσεκ - https://t.co/nFgNXVwQHm -

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα - https://t.co/CXAaTFPX7q -

"Αλιεύοντας" την είδηση