Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Ολοκληρώνεται το εαρινό εξάμηνο στην «Εισαγωγή στη Λαογραφία»
Ολοκληρώνεται το εαρινό εξάμηνο στην «Εισαγωγή στη Λαογραφία»

Ολοκληρώνεται το εαρινό εξάμηνο στην «Εισαγωγή στη Λαογραφία»

Ολοκληρώνεται το εαρινό εξάμηνο στην «Εισαγωγή στη Λαογραφία» που υλοποιεί η  «»,  με τις επαναληπτικές εξετάσεις, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει η τελετή λήξης στις 7.30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο στα Μελισσάτικα .

Ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην τελετή λήξης του Α' εαρινού εξαμήνου που θα γίνει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στις 19.30  στα Μελισσάτικα, που περιλαμβάνει και τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή λαογραφίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ς Εμμανουήλ Βαρβούνη, στον οποίο θα απονεμηθεί ο χρυσός σταυρός της Ι.Μ.Δ.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας θα μιλήσουν ο υπεύθυνος καθηγητής του α' εξαμήνου Εμμανουήλ Σέργης, καθηγητής λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ς.

Επίσης θα μιλήσει η  Μαρία  Γκασούκα, αναπληρώτρια  καθηγήτρια  Λαογραφίας και Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου υ.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου το πρώτο εξάμηνο έλαβαν μέρος 103 σπουδαστές , ενώ ήδη ξεκίνησαν οι για το β' εξάμηνο (Οκτώβριος -Φεβρουάριος 2017) με τίτλο «Σύγχρονοι ορίζοντες των λαογραφικών σπουδών (Φύλο, Διαδίκτυο, Σχολείο», με τη μέθοδο της εξ' αποστάσεως και δια ζώσης εκπαίδευσης (μικτό σύστημα) που θα απευθύνεται σε 100 σπουδαστές.

Παράλληλα για τη νέα χρονιά δίνεται η ευκαιρία σε νέους σπουδαστές να παρακολουθήσουν ξανά το α' εξάμηνο σπουδών του τριετούς κύκλου σπουδών «εισαγωγή στη Λαογραφία», αποκλειστικά με τη μέθοδο της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης (χωρίς δια ζώσης συνεδρίες, αλλά με βοντεομαθήματα), επίσης για 100 σπουδαστές.

Ο οργανωτικός γραμματέας της «» Αλέξανδρος Καπανιάρης τόνισε ότι στα μαθήματα του α' εξαμήνου έλαβαν μέρος 103 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, οι 63 από τη Μαγνησία, 27 από άλλες πόλεις της Ελλάδας (από τη Φλώρινα και την Καστοριά, μέχρι τη Δράμα και το Καρλόβασι Σάμου) και οι τέσσερις από το εξωτερικό (δύο από την Κύπρο, ένας από τις ΗΠ και ένας από τη Γερμανία).

Τα μαθήματα ήταν δια ζώσης και εξ' αποστάσεως, τα δίδαξαν ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και τέσσερις διδάκτορες και διήρκεσαν έξι δεκαπενθήμερα, διάρκεια 4 ωρών. Μέσω διαδικτύου έγιναν έξι συναντήσεις δύο ωρών.

Σύμφωνα με τον κ. Καπανιάρη, η αξιολόγηση του προγράμματος έγινε από τους σπουδαστές/τριες μέσω ψηφιακού ερωτηματολογίου (75 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια πριν και 78 μετά).

Για τις ανάγκες του προγράμματος στο κανάλι που δημιουργήθηκε στο you tube μαθήματα εξ' αποστάσεως σε βίντεο παρακολούθησαν 1.798 σπουδαστές, 393 προβολές σε εισαγωγικά βίντεο , 2.227 προβολές συνολικά, ενώ ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης ήταν 22.494 λεπτά της ώρας.

Ο ταμίας της «Μαγνήτων Κιβωτός»Αντώνης Πλαγεράς,  ενημέρωσε για το β' εξάμηνο του τριετούς κύκλου σπουδών «Εισαγωγή στην Επιστήμη της Λαογραφίας» με τίτλο «Σύγχρονοι ορίζοντες των λαογραφικών σπουδών (Φύλο, Διαδίκτυο, Σχολείο».

Όπως είπε, επιστημονική υπεύθυνη του εξαμηνιαίου μαθήματος θα είναι η Μαρία Γκασούκα καθηγήτρια λαογραφίας και φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου υ.

Ήδη οι ξεκίνησαν και μέχρι σήμερα έγινε 30, ενώ ο σύνολο των 100 σπουδαστών εκτιμάται ότι θα συμπληρωθεί ίσως και εντός του Ιουνίου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση