Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για άνεργους νέους ηλικίας 15 – 29 ετών
Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για άνεργους νέους ηλικίας 15 – 29 ετών

Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για άνεργους νέους ηλικίας 15 – 29 ετών

Δημοσιεύτηκε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ένταξη νέων ανέργων στο έργο με κωδικό «EGF/2015/011 GR/SUPERMARKET LARISSA» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) περιόδου 2014-2020 και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στόχος του Έργου, αποτελεί η παροχή ενίσχυσης και υποστήριξης σε 543 νέους ανέργους εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και σε 557 πρώην εργαζόμενους της εταιρείας με την επωνυμία «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα ΑΕΒΕ», οι οποίοι θα επιλεγούν, βάση καθορισμένων κριτηρίων, μέσω της υποβολής αίτησης συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://egf.eiead.gr/

Το Έργο υλοποιείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)  http://www.eiead.gr/ με την συνεργασία οκτώ συμμετεχόντων φορέων, Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος, Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Πανεπιστήμιο ς – Ε, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Ε και Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης .

Το Έργο θα υλοποιηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας & Σποράδων, Πιερίας και Τρικάλων και θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 26 Φεβρουαρίου 2018 (οι δράσεις για τους νέους ανέργους ηλικίας 15-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης θα έχουν ολοκληρωθεί έως την 31/12/2017).

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται κατά 60% από τη χρηματοδοτική συνεισφορά του ΕΤΠ 2014-2020 και κατά 40% από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ειδικότερα, οι ενέργειες του Έργου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • επαγγελματική συμβουλευτική. Θα υλοποιηθούν 25 ατομικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής για τις οποίες προβλέπεται και η καταβολή επιδόματος συμμετοχής ύψους 1.250 ευρώ. Προβλέπεται επίσης η εκπόνηση μέχρι 100 επιχειρηματικών σχεδίων για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα οι οποίοι δύνανται να λάβουν, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του οδηγού εφαρμογής του Έργου, επιχορήγηση ύψους έως 15.000 ευρώ για τη σύσταση επιχείρησης.
  • κατάρτιση. Η ενέργεια της κατάρτισης περιλαμβάνει συμμετοχή, είτε σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 300 ωρών που συνοδεύεται από εκπαιδευτικό επίδομα συμμετοχής ύψους 1., είτε σε προγράμματα εξειδικευμένης ή συγκεκριμένης εκπαίδευσης-κατάρτισης μικρότερης διάρκειας.
  • επιδότηση ς. Έως 50 συμμετέχοντες που θα ενταχθούν στην ενέργεια της μετεγκατάστασης θα υποστηριχθούν για την αλλαγή του τόπου κατοικίας τους ως αποτέλεσμα εξεύρεσης εργασίας σε άλλο τόπο κατοικίας, λαμβάνοντας, υπό προϋποθέσεις, κατ' αποκοπή το ποσό των 2.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν πληρούν σωρευτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • είναι ηλικίας 15 – 29 ετών, γεννημένοι το διάστημα μεταξύ 27/11/1985 και 26/11/2000,
  • έχουν την ιδιότητα του ανέργου (εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ)
  • απέχουν από προγράμματα εκπαίδευσης, κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου έως την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής,
  • απέχουν από προγράμματα κατάρτισης/ ς, κατά το διάστημα του τελευταίου εξαμήνου έως την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής,
  • είναι μόνιμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων: α) Καρδίτσας, β) Λάρισας, γ) Μαγνησίας και Σποράδων, δ) Τρικάλων και ε) Πιερίας.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης αρχίζει στις 7/7/2017 και λήγει στις 21/07/ 2017, ώρα 14.00 μ.μ. Η προθεσμία ς του φακέλου υποψηφιότητας αρχίζει στις 7/7/2017 2017 και λήγει στις 21/07/2017.

Προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, οι υποψήφιοι καλούνται να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

α) να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην διεύθυνση: http://egf.eiead.gr/

β)  να εκτυπώσουν την αίτηση που υπέβαλλαν ηλεκτρονικά,

γ) να αποστείλουν την εκτυπωμένη αίτηση συμμετοχής υπογεγραμμένη μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά στον αρμόδιο φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Έργο επισκεφτείτε τη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ (link: http://www.inegsee.gr/prosklisi/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-tin-entaxi-neon-anergon-ektos-apascholisis-ekpedefsis-ke-katartisis-ilikias-15-29-eton-sto-plesio-tou-sigchrimatodotoumenou-apo-to-evropaiko-tamio-prosarmogis-s/) ή επικοινωνήστε με το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «», στην Κ. Καρτάλη 150 (4ος όροφος) ή στα τηλέφωνα 2421 213737 και 2421 213777.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση