Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Νέες ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο ΔΙΕΚ Βόλου
Νέες ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο ΔΙΕΚ Βόλου

Νέες ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο ΔΙΕΚ Βόλου

Την αίτηση τροποποίησης άδειας του ΙΕΚ Δήμου Βόλου λόγω ένταξης τριών νέων ειδικοτήτων, αποφάσισε το Δ.Σ. της την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με την εισήγηση, για την περίοδο 2016-2017 στο Δημοτικό ΙΙΕΚ, λειτούργησαν 6 από τις 10 εγκεκριμένες ειδικότητες µε σπουδαστές πρώτου έτους.
Συγκεκριμένα δεν λειτούργησε πρώτο έτος στις κάτωθι ειδικότητες: Τεχνικός Εσωτερικής Διακόσμησης & Σχεδίασης Αντικειμένων,Συντηρητής Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος, Σχεδιαστής Μόδας.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως οι νέοι γνωρίζουν την στην απορρόφηση εργασίας των ανωτέρω επαγγελμάτων.
Σύμφωνα µε έρευνα του πανεπιστημίου μερικά από τα Επαγγέλματα µε θετικές προοπτικές που αφορούν και τα Ι.Ι.Ε.Κ. είναι: Πληροφορικός, Πληροφορικός-Οικονομολόγος, Πληροφορικός-Μηχανικός, Πληροφορικός Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικός ∆ιαδικτύου, Πληροφορικός ψηφιακής εικόνας, Φοροτεχνικός, Στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων.
Οι προοπτικές αφορούν μεσομακροπρόθεσμες προβλέψεις για τα επόμενα 5- 10 χρόνια. Οι νέες τεχνολογίες, οι απαιτήσεις της νομοθεσίας περί ασφάλειας των παραγόμενων υπηρεσιών και οι σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας απαιτούν ουσιαστικές γνώσεις και πιστοποιημένη κατάρτιση σε νέες ειδικότητες κοντά στην αγορά εργασίας.
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό και µε γνώμονα του ότι το διαθέτει τον ανάλογο εργαστηριακό εξοπλισμό, προτάθηκε η δημιουργία και λειτουργία των παρακάτω νέων ειδικοτήτων για την εκπαιδευτική χρονιά 2017-2018:
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΑ: Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΑ: Τεχνικός Εφαρµογών Πληροφορικής(Πολυµέσα/Web designer- developer/Video games)
ΤΟΜΕΑΣ ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΑ: Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου –Φοροτεχνικού Γραφείου.
Για τις παραπάνω ειδικότητες τόσο για τα θεωρητικά όσο και για τα πρακτικά μαθήματα της εξειδίκευσης θα απαιτηθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού του τομέα της Πληροφορικής Π.Ε και Τ.Ε. και του τομέα των Οικονομικών – Λογιστικής ΠΕ και ΤΕ.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση