Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Νέες ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο ΔΙΕΚ Βόλου
Νέες ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο ΔΙΕΚ Βόλου

Νέες ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο ΔΙΕΚ Βόλου

Την αίτηση τροποποίησης άδειας του ΙΕΚ Δήμου Βόλου λόγω ένταξης τριών νέων ειδικοτήτων, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με την εισήγηση, για την περίοδο 2016-2017 στο Δημοτικό ΙΙΕΚ, λειτούργησαν 6 από τις 10 εγκεκριμένες µε πρώτου έτους.
Συγκεκριμένα δεν λειτούργησε πρώτο έτος στις κάτωθι : Τεχνικός Εσωτερικής Διακόσμησης & Σχεδίασης Αντικειμένων,Συντηρητής Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων, Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος, Σχεδιαστής Μόδας.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως οι νέοι γνωρίζουν την μείωση στην απορρόφηση ς των ανωτέρω επαγγελμάτων.
Σύμφωνα µε έρευνα του πανεπιστημίου Πειραιώς μερικά από τα Επαγγέλματα µε θετικές προοπτικές που αφορούν και τα Ι.Ι.Ε.Κ. είναι: Πληροφορικός, Πληροφορικός-Οικονομολόγος, Πληροφορικός-Μηχανικός, Πληροφορικός Τηλεπικοινωνιών, Πληροφορικός ∆ιαδικτύου, Πληροφορικός ς εικόνας, Φοροτεχνικός, Στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων.
Οι προοπτικές αφορούν μεσομακροπρόθεσμες προβλέψεις για τα επόμενα 5- 10 χρόνια. Οι νέες τεχνολογίες, οι απ της νομοθεσίας περί ασφάλειας των παραγόμενων υπηρεσιών και οι σύγχρονες ανάγκες της αγοράς ς απαιτούν ουσιαστικές γνώσεις και πιστοποιημένη σε νέες ειδικότητες κοντά στην αγορά εργασίας.
Με βάση το παραπάνω σκεπτικό και µε γνώμονα του ότι το ΔΙΕΚ διαθέτει τον ανάλογο εργαστηριακό εξοπλισμό, προτάθηκε η δημιουργία και λειτουργία των παρακάτω νέων ειδικοτήτων για την εκπαιδευτική χρονιά 2017-2018:
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΑ: Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΑ: Τεχνικός Εφαρµογών Πληροφορικής(Πολυµέσα/Web designer- developer/Video games)
ΤΟΜΕΑΣ ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΕΙ∆ΙΚΟΤΗΤΑ: Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου –Φοροτεχνικού ραφείου.
ια τις παραπάνω ειδικότητες τόσο για τα θεωρητικά όσο και για τα πρακτικά μαθήματα της εξειδίκευσης θα απαιτηθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού του τομέα της Πληροφορικής Π.Ε και Τ.Ε. και του τομέα των Οικονομικών – Λογιστικής ΠΕ και ΤΕ.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση