Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας

Νέοι κι νέες σε ολόκληρη την ήπειρο συγκεντρώνοντι για να συζητήσουν τον ρόλο τους στη δημοκρατία

Στην ένατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας (29 Απριλίου-5 Μαΐου) συμμετείχαν γύρω στα 115 000 άτομα, σε 1 000 περίπου εκδηλώσεις, και στις 34 χώρες του προγράμματος Erasmus+ ―περισσότερα παρά ποτέ.

Ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό , η συμμετοχή τους σε συζητήσεις με θέμα «Η δημοκρατία κι εγώ» επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τη διαμόρφωση του τος της Ευρώπης, ιδίως όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και την αντιμετώπιση της ς, καθώς και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Κατά τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος κ. Νάβρατσιτς διοργάνωσε διάλογο με τους , στον οποίο συμμετείχαν περίπου 500 νέοι, καθώς και μια εμβληματική συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης στους συμμετέχοντες, στις ΜΚΟ και στις τοπικές κοινότητες. Ο Επίτροπος παρουσίασε επίσης τα  προβολής Altiero Spinelli , με τα οποία βραβεύτηκαν έργα που ενισχύουν την κριτική ευαισθητοποίηση των νέων όσον αφορά την , και επιδιώκουν τη συμμετοχή τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση