Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου δημιουργικά εργαστήρια κεραμικής και πλεξίματος, για μικρούς και μεγάλους αντίστοιχα, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας “Τσαλαπάτα”.

Αναλυτικά:

Εργαστήρια κεραμικής

Το Σάββατο 18 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (ώρες 10:30-12:30) πραγματοποιούνται εργαστήρια κεραμικής, για παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών.

Τα εργαστήρια, που επιμελείται ο κεραμίστας Χρήστος Γιαννακόπουλος, έχουν θεματικό άξονα την παραγωγική ιστορία και το παλιό εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορική ταυτότητα και τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης του Βόλου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τον κεραμικό τροχό, θα κατασκευάσουν σε μικρογραφία τις ατμομηχανές, τα βαγονέτα και τις καμινάδες του παλιού εργοστασίου.

Εργαστήρια πλεξίματος

Έξι μαθήματα πλεξίματος με βελονάκι, για ενήλικες, αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους, θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 18 και 19, 25 και 26 Νοεμβρίου, και 2 και 3 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-13:30) στο Μουσείο.

Το πλέξιμο είναι μια ενασχόληση που επιδρά χαλαρωτικά στο μυαλό και στο σώμα.

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της Βαλεντίνας Σιέχου, θα γνωρίσουν βασικές τεχνικές πλεξίματος.

Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αξεσουάρ, όπως σκουφιά και κασκόλ, για τους ίδιους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν κάποιες από τις δημιουργίες τους στο χριστουγεννιάτικο bazaar του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες».

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση