Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου δημιουργικά εργαστήρια κεραμικής και πλεξίματος, για μικρούς και μεγάλους αντίστοιχα, στο “Τσαλαπάτα”.

Αναλυτικά:

Εργαστήρια κεραμικής

Το Σάββατο 18 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (ώρες 10:30-12:30) πραγματοποιούνται εργαστήρια κεραμικής, για ηλικίας 8 έως 14 ετών.

Τα εργαστήρια, που επιμελείται ο κεραμίστας Χρήστος Γιαννακόπουλος, έχουν θεματικό άξονα την παραγωγική και το παλιό εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας.

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορική ταυτότητα και τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης του Βόλου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τον κεραμικό τροχό, θα κατασκευάσουν σε μικρογραφία τις ατμομηχανές, τα βαγονέτα και τις καμινάδες του παλιού εργοστασίου.

Εργαστήρια πλεξίματος

Έξι μαθήματα πλεξίματος με βελονάκι, για ενήλικες, αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους, θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 18 και 19, 25 και 26 Νοεμβρίου, και 2 και 3 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-13:30) στο .

Το πλέξιμο είναι μια ενασχόληση που επιδρά χαλαρωτικά στο μυαλό και στο σώμα.

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της Βαλεντίνας Σιέχου, θα γνωρίσουν βασικές τεχνικές πλεξίματος.

Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αξεσουάρ, όπως σκουφιά και κασκόλ, για τους ίδιους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν κάποιες από τις δημιουργίες τους στο χριστουγεννιάτικο του Ιδρύματος «».

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση