Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ
Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Η Περιφερεική Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζοντας για μια ακόμη φορά, την μαθητική κοινότητα και τους μαθητευόμε νέους του Νομού Μαγνησίας, αναλαμβάνει την εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των Ε . Η ενασχόλησή τους σε Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα είναι για διάστημα έως είκοσι (20) μήνες και όλες οι δαπάνες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Σκοπός είναι η εκπαίδευσή τους στον τρόπο άσκησης και λειτουργίας της ς, δίνοντάς τους παράλληλα το απαραίτητο για αυτούς εφόδιο της πρακτικής τους άσκησης στις της Περιφερειακής μας Ενότητας».

Τα παραπάνω είναι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το και έχει ως τίτλο «Μαθητεία/Πρακτική Άσκηση των Ε Μαθητείας του ΟΕΑΔ».

Το δυϊκό σύστημα της μαθητείας συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο με τη Μαθητεία στις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε φορείς του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις εργασίας που είναι συναφείς με την ειδικότητά τους.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση