Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ
Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζοντας για μια ακόμη φορά, την ική κοινότητα και τους μαθητευόμενους νέους του Νομού Μαγνησίας, αναλαμβάνει την τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Η ενασχόλησή τους σε Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα είναι για διάστημα έως είκοσι (20) μήνες και όλες οι θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Σκοπός είναι η εκπαίδευσή τους στον τρόπο ς και λειτουργίας της ς, δίνοντάς τους παράλληλα το απαραίτητο για αυτούς εφόδιο της πρακτικής τους ς στις υπηρεσίες της Περιφερειακής μας Ενότητας».

Τα παραπάνω είναι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει ως τίτλο «Μαθητεία/Πρακτική Άσκηση των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΕΑΔ».

Το δυϊκό σύστημα της μαθητείας συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή στο σχολείο με τη Μαθητεία στις . Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν σε φορείς του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις εργασίας που είναι συναφείς με την ειδικότητά τους.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση