Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ
Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Η και Σποράδων στηρίζοντας για μια ακόμη φορά, την μαθητική κοινότητα και τους μαθητευόμενους νέους του Νομού Μαγνησίας, αναλαμβάνει την εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Η ενασχόλησή τους σε Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας θα είναι για διάστημα έως είκοσι (20) μήνες και όλες οι δαπάνες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Σκοπός είναι η εκπαίδευσή τους στον τρόπο άσκησης και λειτουργίας της διοίκησης, δίνοντάς τους παράλληλα το απαραίτητο για αυτούς εφόδιο της πρακτικής τους άσκησης στις υπηρεσίες της Περιφερειακής μας Ενότητας».

Τα παραπάνω είναι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει ως τίτλο «Μαθητεία/Πρακτική Άσκηση των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΕΑΔ».

Το δυϊκό σύστημα της μαθητείας συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο με τη Μαθητεία στις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε φορείς του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις εργασίας που είναι συναφείς με την ειδικότητά τους.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση