Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ
Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ

Η και Σποράδων στηρίζοντας για μια ακόμη φορά, την μαθητική κοινότητα και τους μαθητευόμενους νέους του Νομού Μαγνησίας, αναλαμβάνει την εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Η ενασχόλησή τους σε της Περιφερειακής Ενότητας θα είναι για διάστημα έως είκοσι (20) μήνες και όλες οι δαπάνες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Σκοπός είναι η εκπαίδευσή τους στον τρόπο άσκησης και λειτουργίας της διοίκησης, δίνοντάς τους παράλληλα το απαραίτητο για αυτούς εφόδιο της πρακτικής τους άσκησης στις της Περιφερειακής μας Ενότητας».

Τα παραπάνω είναι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει ως τίτλο «Μαθητεία/Πρακτική Άσκηση των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΕΑΔ».

Το δυϊκό σύστημα της μαθητείας συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο με τη Μαθητεία στις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις εργασίας που είναι συναφείς με την ειδικότητά τους.

 

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση