Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με Πιστοποίηση για Επιστήμονες Πληττόμενους από τον Covid-19
Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με Πιστοποίηση για Επιστήμονες Πληττόμενους από τον Covid-19

Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με Πιστοποίηση για Επιστήμονες Πληττόμενους από τον Covid-19

Ανακοινώθηκε, 3/4/2020, το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα «Ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με Πιστο για Επιστήμονες Πληττόμενους από Τον Covid-19 που Εντάσσονται στους 6 Βασικούς Επιστημονικούς Κλάδους της Χώρας βάσει ΚΑΔ Οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών».

Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε 180.390 επιστήμονες/ ελεύθερους επαγγελματίες για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους. Οι συμμετέχοντες στην Πράξη θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 600€. Το εν λόγω επίδομα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο και καταβάλλεται σε δύο δόσεις ως ακολούθως:

α' δόση: με την ενεργο της επιταγής κατάρτισης, δηλ. την είσοδό στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, καταβάλλεται προκαταβολή ύψους 400€,

β' δόση: με την ολο του προγράμματος τηλεκατάρτισης, δηλαδή με τη συμπλήρωση των 100 διδακτικών ωρών, καταβάλλονται 200€.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των επιστημόνων έξι κλάδων, λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.

Ειδικότερα η Δράση απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες*

– μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων,

– δικηγόρους ανεξάρτητους επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και ασκούμενους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές,

– ιατρούς, οδοντιάτρους, ψυχολόγους, , εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.ά.,

– οικονομολόγους / ανεξαρτήτως τάξεως και συμβούλους επιχειρήσεων,

– ερευνητές.

*επισυνάπτεται λίστα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ

Η Δράση περιλαμβάνει:

· υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών, μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, δηλαδή με μελέτη εκπαιδευτικού υλικού εντός της εκπαιδευτικής πλατφόρμας σε χρόνο που επιθυμεί ο ωφελούμενος (οποιαδήποτε ημέρα και ώρα) και

· πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, κατόπιν on line εξετάσεων. Η συμμετοχή στις εξετάσεις είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα κατάρτισης αφορά σε δέκα προσδιορισμένα αντικείμενα* (ο ωφελούμενος επιλέγει ένα από αυτά):

1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO),

2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί,

3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο – Ηλεκτρονικές Συν με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία,

4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου,

6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS),

8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον,

9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας,

10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων ς μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές.

*Επισυνάπτεται λίστα με τα αντικείμενα κατάρτισης και τα περιεχόμενα τους.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το φυσικό αντικείμενό της θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31.05.2020. Το πρόγραμμα κατάρτισης θα αρχίσει το αργότερο 20/4/2020 και θα ολοκληρωθεί το αργότερο 30/4/2020. Οι εξετάσεις (και τυχόν επανεξετάσεις) θα πραγματοποιηθούν το αργότερο έως 31/5/2020.

Διαδικασία αιτήσεων:

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί:

α) να υποβάλει ο ίδιος σε ηλεκτρονική μορφή στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ), τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής», αφού ενημερωθεί για τους όρους της Πρόσκλησης ή

β) να εξουσιοδοτήσει (επισυνάπτεται τυποποιημένη εξουσιοδότηση) απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του (κατά προτίμηση εμάς, το πιστοποιημένο κέντρο στο εμπορικό κέντρο στην Κ. Καρτάλη) να υποβάλει αίτηση για λογαριασμό του.

Διαδικασία ενεργοποίησης επιταγών:

α) Εάν ο ωφελούμενος έχει υποβάλει μόνος του αίτηση, πρέπει να επιλέξει πάροχο κατάρτισης (κατά προτίμηση εμάς) και να του στείλει τυποποιημένο email σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης και

β) εάν έχει εξουσιοδοτήσει πάροχο κατάρτισης (ελπίζουμε εμάς), την ενεργοποίηση της επιταγής την κάνει ο πάροχος (μαζί με την αίτηση συμμετοχής).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων / ενεργοποίησης επιταγών ξεκινάει στις 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. αντίγραφο ταυτότητας,

2. η επισυναπτόμενη εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη (με ημερομηνία από 9/4 και έπειτα),

3. φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης ή εκτύπωση από internet banking, με το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού (ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι πρώτος δικαιούχος) και

4. εκτύπωση από το taxisnet των στοιχείων της επιχείρησης (όπου φαίνεται ο κύριος ΚΑΔ).

Ακόμα, πρέπει να μας γνωστοποιήσετε το email σας, σταθερό και κινητό τηλέφωνο και διεύθυνση κατοικίας.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορείτε να μας τα προσκομίσετε:

– με email στο efodiakarieras@gmail.com ή kat.kaberi@gmail.com,

– μέσω facebook, στη σελίδα Εφόδια Καριέρας ή στο προφίλ Κατερίνα Καμπέρη,

– στη διεύθυνση Κ. Καρτάλη 150, 4ος όροφος (εμπορικό κέντρο μεταξύ Γαζή και Γαλλίας, δίπλα στο )*.

*Επειδή είμαστε εγκυμονούσες, αλλά και για τη δική σας ασφάλεια, θα τηρείται η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Στη διάθεση σας όλες τις ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 694 227 1212, 697 632 6967, 2421 21 3737 (γραφείο) και 2421 21 6316 (οικία).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μέσα από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ: https://elearning.yeka.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση