Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » ΕΕ: 100 εκατ. ευρώ για προγράμματα έρευνας και κινητικότητας των φοιτητών το 2019
ΕΕ: 100 εκατ. ευρώ για προγράμματα έρευνας και κινητικότητας των φοιτητών το 2019

ΕΕ: 100 εκατ. ευρώ για προγράμματα έρευνας και κινητικότητας των φοιτητών το 2019

Σε συνέχεια της συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει σήμερα να δοθεί πρόσθετο κονδύλιο ύψους εκατ. ευρώ για τα εμβληματικά προγράμματα της Ένωσης, «Ορίζων 2020» και «Erasmus +».

Αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση θα συμβάλλει στην ενίσχυση της απάντησης της ΕΕ σε σοβαρές προ, όπως η κλιματική αλλαγή, και στην περαιτέρω προσαρμογή του τομέα της ς στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Από τα πρόσθετα εκατ. ευρώ, 80 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην έρευνα για το στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων 2020», το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ. Τα χρήματα θα συμβάλλουν στον φιλόδοξο στόχο διάθεσης του 35 % του προϋπολογισμού του προγράμματος «Ορίζων 2020» στην έρευνα που σχετίζεται με το κλίμα.

Τα υιπα 20 εκατ. ευρώ θα στηρίξουν το πρόγραμμα της ΕΕ για την , την , τη νεολαία και τον αθλητισμό στην Ευρώπη, το «Erasmus +». Επιπλέον, αυτό το πρόσθετο χρηματικό θα βοηθήσει στη δημιουργία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, μιας νέας πρωτοβουλίας της ΕΕ που θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης έως το 2025. Έως το 2021, η ΕΕ επιθυμεί να ιδρύσει 12 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, τα οποία θα επιτρέπουν στους φοιτητές την απόκτηση υ με συνδυασμό σπουδών σε διάφορες χώρες της ΕΕ και θα συμβάλλουν στη διεθνή ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στην ΕΕ και πέραν αυτής.

Η σημερινή πρόταση χρειάζεται την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση