Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Από 6 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου οι εξετάσεις του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου
Από 6 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου οι εξετάσεις του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου

Από 6 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου οι εξετάσεις του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου

Οι εξετάσεις (τελικές και επαναληπτικές) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 6/6 έως 31/7, ενώ θα διενεργηθούν με εναλλακτικές μορφές τελικής αξιολόγησης, αντί της παραδοσιακής αυτοπρόσωπης παρουσίας καθηγητών και φοιτητών κατά την εξέταση.

Αυτό ανακοίνωσε η διοικούσα επιτροπή του ιδρύματος λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την ανάγκη της λήψης μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Η διοικούσα επιτροπή προσθέτει ότι έως την Τετάρτη 6/5 θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες (τρόπος εξέτασης, διαδικασία, ημερομηνία, διάρκεια κ.λπ.) για κάθε θεματική ενότητα.

Παράλληλα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι εκπαιδευτική διαδικασία στα προγράμματα (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά) στο ΕΑΠ δεν έχει επηρεαστεί στο παραμικρό και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Εθνική στρατηγική και διασφάλιση της ποιότητας στα στην πρώτη της ΕΘΑΑΕ

Η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) πραγματοποιήθηκε, μέσω ς, σήμερα.

Όπως ανέφερε η Παιδείας κ. η ΕΘΑΑΕ αποτελεί κεντρικό πυλώνα αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Η σημαντική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της ανεξάρτητης αρχής, σε τομείς όπως η διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας και η αξιολόγηση και τα κριτήρια χρηματοδότησης των , συνιστούν θεμέλια του εγχειρήματος, γι' αυτό και η προέταξε τη θεσμοθέτηση της ισχυρής αυτής ανεξάρτητης αρχής» είπε η κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφ Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης αναφέρθηκε στην επιλογή της πολιτικής ς του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση από την αναβάθμιση της ΕΘΑΑΕ. «Ο διττός, πλέον, ρόλος της ανεξάρτητης αρχής περιλαμβάνει τόσο τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής, όσο και τη διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση. Ο στρατηγικός σχεδιασμός σε εθνικό επίπεδο, αλλά και η σύναψη πολυετών προγραμματικών συμφωνιών με τα πανεπιστήμια που θα τους επιτρέψει να καταρτίσουν τις δικές τους αναπτυξιακές στρατηγικές, θα οδηγήσουν στην πλήρη αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα» τόνισε.

Το Ανώτατο Συμβούλιο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) στελεχώνουν κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας. Πρόεδρος  της είναι ο καθηγητής ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου,  ο  Γεώργιος Χρούσος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, ο Άγγελος Χανιώτης, καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Princeton, η Χρύσα Κουβελιώτου, καθηγήτρια και διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστημών Αστρονομίας, ς και Στατιστικής του Πανεπιστημίου George Washington, και ο Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση