Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Αμέσως μετά τις γιορτές αρχίζουν τα μαθήματα Αστρονομίας
Αμέσως μετά τις γιορτές  αρχίζουν τα μαθήματα Αστρονομίας

Αμέσως μετά τις γιορτές αρχίζουν τα μαθήματα Αστρονομίας

Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων κι του νέου έτους, το Σάββτο, 11η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 4:30 μ.μ. αρχίζουν – για 10η συνεχή χρονιά – τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας. Τα μαθήματα θα γίνονται στις αίθουσες του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου ς (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου) με τη του Πανεπιστημίου ς και είναι τριετούς φοιτήσεως.

Στην Α΄ τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του υμνασίου. Στη Β΄ τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές που παρακολούθησαν πέρυσι την Α΄ τάξη και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο. Κατ' εξαίρεση στην Β΄ τάξη, μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της Α΄ τάξης, δηλ. το ηλιακό μας σύστημα. Στην Γ΄ τάξη θα εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις. Επίσης, όποιος μαθητής της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως επιθυμεί να παρακολουθήσει την Σχολή Αστρονομίας, είναι δυνατόν να το κάνει (π.χ. αν έχει φοιτήσει επιτυχώς στην Α' ή Β' Τάξη της εξ αποστάσεως μπορεί να εγγραφεί στην Β' Τάξη ή Γ' αντίστοιχα).

Τα μαθήματα θα διδάξουν καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Παράλληλα οι μαθητές θα εκπαιδεύονται με εργαστήρια, (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ. Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία, με τους ίδιους όρους, αλλά μόνο ως ακροατές, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας, για ερωτήσεις, διευκρινίσεις κ.λπ.

Στους μαθητές όλων των τάξεων θα διανεμηθεί από ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας, διαφορετικό σε κάθε τάξη, με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής. Θα δοθούν δε και άλλα εποπτικά βοηθήματα.

Η φοίτηση στη Σχολή θα είναι ανελλιπής, γι' αυτό σε κάθε μάθημα θα δίνουν τις παρουσίες τους οι μαθητές. Επίσης οι διδάσκοντες καθηγητές θα κάνουν άλλοτε μεν τεστ επί του προηγουμένου μαθήματος, άλλοτε δε επαναληπτικά διαγωνίσματα, για την καλύτερη εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και την μεθοδικότερη αξιολόγηση των μαθητών. Τα μαθήματα θα συνεχισθούν κάθε Σάββατο 5 – 7 μ.μ. μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, 11η Απριλίου 2020.

Οι μπορούν να γίνουν είτε νωρίτερα είτε την ίδια μέρα με την έναρξη των μαθημάτων και περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.astronomos.gr ή στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2421051061 & 2421046 253.

"Αλιεύοντας" την είδηση