Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » 27% αύξηση στο ημερομίσθιο των μαθητευομένων των ΕΠΑΛ
27% αύξηση στο ημερομίσθιο των μαθητευομένων των ΕΠΑΛ

27% αύξηση στο ημερομίσθιο των μαθητευομένων των ΕΠΑΛ

Υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία αυξάνεται το ημερομίσθιο των μαθητευομένων του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μας» των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το ημερομίσθιο αυξάνεται κατά 27% για τους μαθητευομένους ηλικίας έως 25 ετών, που αμείβονταν με τον «υποκατώτατο» μισθό, ο οποίος καταργήθηκε, και κατά 11% για τους μαθητευομένους ηλικίας άνω των 25, που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό. Με τον τρόπο αυτό, το νέο ημερομίσθιο ορίζεται στα 21.78€.

Επιπρόσθετα, με την εν λόγω ΚΥΑ, η οποία υπογράφτηκε από την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη , τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιο ιαννακίδη, τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης νσταντίνο Μ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ορίζεται το της επιδότησης από το ΕΣΠΑ στα 16.54€, για κάθε ημέρα του προγράμματος «Μα στο χώρο εργασίας». Το υιπό , καθώς και ο καλύπτονται από τον εκάστοτε εργοδότη.

Η ισχύς της απόφασης ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου 2019.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση