Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Αρωγός η Π.Ε. Μαγνησίας στην Ένωση Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων
Αρωγός η Π.Ε. Μαγνησίας στην Ένωση Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων

Αρωγός η Π.Ε. Μαγνησίας στην Ένωση Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων

Δέσμευση για αρωγή, συάσταση αλλά και κοινή δδίκηση επίλυσης προβλημάτων, έλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα , με την οποία συναντήθηκαν πρόσφατα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στο πλαίσιο της γνωριμίας του νέου Δ.Σ. της Ένωσης, αλλά και των πρώτων συζητήσεων με τους τοπικούς φορείς, βρέθηκε το θέμα των συγκοινωνιών και της μεταφοράς των .

Από την πλευρά των γονέων, τέθηκε υπόψιν της κας , το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές, που είτε προέρχονται από πιο μακρινές περιοχές από το Πολεοδομικό Συγκρότημα, είτε διαμένουν γενικότερα μακριά από το σχολικό συγκρότημα που καλούνται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Όπως διευκρινίστηκε ωστόσο, η Π.Ε. , εφαρμόζει τα όσα ο νόμος προβλέπει για τις , όπου ανάλογα με τις περιπτώσεις, μπορεί να καλυφθεί το κόστος μεταφοράς των , ακόμη και με ταξί, αρκεί να εμπίπτει στις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία.

Γι΄ αυτό καλό είναι, μαθητές και γονείς να ζητούν ενημέρωση από τις διευθύνσεις των σχολείων, που γνωρίζουν τις όποιες λεπτομέρειες, όπως επισημάνθηκε, ώστε να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων.

Παράλληλα έγινε γνωστό, ότι δε μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μεταφορά, όπως γίνονταν στο παρελθόν με ανάθεση από την Περιφέρεια, καθώς δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο, για το οποίο όπως είπε η κα Κολυνδρίνη, εάν υπάρξει απόφαση της Ένωσης Γονέων για άσκηση πίεσης, αλλά και αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, η ίδια θα σταθεί αρωγός.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν, η Π.Ε. Μαγνησίας θα είναι δίπλα στην Ένωση Γονέων, σε προτάσεις που θα τεθούν μελλοντικά και σε άλλα επίπεδα δράσης, όπως στον πολιτισμό και την ενημέρωση- κατάρτιση.

Ως εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης, στη παραβρέθηκαν οι: Σπύρος Στεργίου, Ηλίας Κουτσερής, Γεωργία Μπίτση και Ευαγγελία Χαρίτου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση