Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας
Αρχίζουν τα μαθήματα  του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος , αρχίζουν την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, τα μαθήματα του 20ού Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, 7:00 μ.μ. για το Παρατηρησιακό Τμήμα και 9:00 μ.μ. για τα άλλα δύο των αρχαρίων και των προχωρημένων.

Οι εγγραφές στα αυτά θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα.

Ο χώρος των μαθημάτων θα είναι το Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, Ματσάγγου).

Ολόκληρο το πρόγραμμα του εβδομαδιαίου αυτού Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην της Εταιρείας www.astronomos.gr . Η συνολική συμμετοχή για όλα τα μαθήματα είναι 15 ευρώ.

Σε όλους δε τους σπουδαστές θα διανεμηθεί σχετικός φάκελος με όλα τα χρειώδη: Πρόγραμμα μαθημάτων, μπλοκ σημειώσεων, ειδικό αναμνηστικό στυλό με το επίγραμμα της Εταιρείας και την ένδειξη «Θερινό Σχολείο», ένα περιοδικό «Ουρανός», ένα Δελτίο Συμμετοχής, ένα αστρονομικό και ένα διαφημιστικό έντυπο.

Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα, σήμερα στο παρατηρησιακό τμήμα θα διδάξει ο ερασιτέχνης αστρονόμος εώργιος Ζαγάκος, με θέμα: Παρατηρησιακή αστρονομία, καθώς και ο επίσης ερασιτέχνης αστρονόμος Γεώργιος Ταμβάκης με θέμα: Τεχνικές και μέθοδοι αστροφωτογραφίας.

Στο τμήμα αρχαρίων θα διδάξει ο αστροφυσικός Χαρίτων Τομπουλίδης με θέμα: Το πλανητικό μας σύστημα.

Στο Τμήμα των προχωρημένων θα διδάξει ο χημικός μηχανικός Απόστολος Καραΐσκος με θέμα: Βασικές γνώσεις φυσικής και αστρονομίας για την κατανόηση του Σύμπαντος.

Την Παρασκευή, 5η Ιουλίου, που τελειώνουν τα μαθήματα, σε όλους τους σπουδαστές θα δοθεί πολύχρωμη έντυπη ΒΕΒΑΙΩΣΗ παρακολούθησης των μαθημάτων του 20ού Θερινού Σχολείου Αστρονομίας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση