Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο
Αρχίζουν τα μαθήματα  του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο

Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο

Τη Δευτέρα, 4η Ιουλίου 2016 αρχίζουν τα μαθήματα του 17ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στο Βόλο, από την τοπική Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Tα μαθήματα θα γίνονται στο Οικονομικό Τμήμα του Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). Θα λειτουργήσουν δε πάλι φέτος τρία τμήματα: των Αρχαρίων, των Προχωρημένων και το νέο τμήμα, το Παρατηρησιακό. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το νέο αυτό τμήμα πρέπει να προσέλθουν για να εγγραφούν στις 6:30 μ.μ., διότι στις 7 μ.μ. είναι η έναρξη των μαθημάτων.

Όσοι θα παρακολουθήσουν τα τμήματα Αρχαρίων και Προχωρημένων πρέπει να προσέλθουν στις 8:30 μ.μ για να εγγραφούν, διότι στις 9 μ.μ. αρχίζουν τα μαθήματα, τα οποία θα διδάξουν 14 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και ερασιτέχνες ήτοι: Τομπουλίδης Χαρίτων, αστροφυσικός, Μαυρομάτης Δημήτριος, φυσικός, Μπλατσής Δημήτριος, μαθηματικός, και Βέης Νικόλαος, φυσικός, Σπανός Σεραφείμ, Δρ. μετεωρολόγος, Ξενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών, Μουτσιάρας Κων/νος, μαθηματικός, Βέργος Ιωάννης, Ζαφραντζάς Ευστάθιος, οικονομολόγος, Γερμάνης Παναγιώτης, μηχανικός λογισμικού Η/Υ, Ζαγάκος Γεώργιος υπάλληλος αεροδρομίου, Ταμβάκης Γεώργιος, ταξίαρχος ε.α., Καμβρογιάννης Κωνσταντίνος, φυσικός και Γιαννίσης Γ., πολιτικός μηχανικός.

Η καθιερωμένη αστροβραδιά του φετινού Θερινού Σχολείου θα γίνει την Παρασκευή, 8η Ιουλίου, στα Χάνια Πηλίου, όπου θα μεταβούν οι σπουδαστές και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι με πούλμαν, το οποίο θα ξεκινήσει από το 1ο Λύκειο Βόλου, ώρα 8:30 μ.μ. και θα επιστρέψει λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν θα έχει τελειώσει και η κοινή συνεστίαση όλων των αστροπαρατηρητών.

Πριν από τη συνεστίαση στο Χάνι του Ζήση, θα γίνει προβολή βίντεο με θέμα: «Πώς ζουν οι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», με σχολιασμό των Χ. Ξενάκη και Ε. Ζαφραντζά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 17ου Θερινού Σχολείου και περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να βρει κανείς στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-51.061 και 24.210-46.253, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr.

astron1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

  • Στο πλευρό των ΑΜΕΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ΑμέΑ - https://t.co/iQ224x2qxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση