Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αποσπάσεις εκπαιδευτικών και νέα υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών και  νέα υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών και νέα υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών

Οι Υπηρεσίες και η Ηγεσία του Υπουργείου συνεχίζουν να εργάζονται συστηματικά και στοχευμένα,  ώστε η έναρξη του σχολικού έτους που έχει οριστεί, ως γνωστόν , για τις 11 Σεπτεμβρίου  να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, υπερβαίνοντας  τις   (τυχόν ) δυσκολίες που προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε,  με δασκάλους και καθηγητές που θα βρίσκονται ήδη στα σχολεία τους για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα: ήδη, χθες (2.9.2015), ενεκρίθη από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε το Υπουργείο προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπ/κων και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπ/κων από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ο δε σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Όσον αφορά την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών, σημειώνονται τα εξής: οι 12.000 θέσεις αναπληρωτών  που θα καλύψουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, ειδικά σχολεία κ.λπ. θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε και θα εκδοθεί η σχετική Π.Υ.Σ. για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψή τους.  Οι δε 8.000 θέσεις που ζητήθηκαν κατ’ εξαίρεση από τo Υπουργείο πρέπει και αναμένεται  να καλυφθούν από εθνικούς πόρους.

Το υπουργείο διαψεύδει τα υπερβολικά και πολλές φορές κακοπροαίρετα δημοσιεύματα και δηλώσεις, που πιθανόν αναστατώνουν την εκπ/κη κοινότητα, και καθησυχάζει  τους μαθητές και τους γονείς  ότι γίνονται  από πλευράς του όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.

 

Νέα υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών

Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων υποψήφιων εκπ/κών για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών Γενικής Εκπ/σης, Μουσικών Σχολείων και Ειδικής Αγωγής και Εκπ/σης σχολικού έτους 2015-16.

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί από την Πέμπτη 03-09-2015 έως και την Παρασκευή 11-09-2015.

 

Επισημαίνεται ότι η/οι «αρχική/ές» αίτηση/εις που έχουν ήδη υποβάλει  έχει/έχουν απενεργοποιηθεί και απαιτείται εκ νέου υποβολή καινούργιας/ων αίτησης/εων.

Προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία:

α) δεν απαιτείται η εκ νέου κατάθεση ήδη προσκομισθέντων δικαιολογητικών και

β) έχει διαμορφωθεί το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Παιδείας (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) προκειμένου να καθίσταται εφικτή η ενεργοποίηση του συνόλου των επιλογών της προϋφιστάμενης «αρχικής» αίτησης με την επιλογή ενός και μόνο κουμπιού, χωρίς να υφίσταται υποχρέωση περί υποβολής της αίτησης αποκλειστικά στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης που είχε υποβληθεί η «αρχική» αίτηση.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ - https://t.co/fk98BTy1dx -

  • Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη - https://t.co/bzCZTZSWJp -

  • Μεταστεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - https://t.co/FEssp4N1rF -

"Αλιεύοντας" την είδηση