Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό
Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

 Περί τους 16.500  θ είναι οι εκπαιδευτικοί που θα επιμορφωθούν μέσω του σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, όπως ενημέρωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Παιδείας , με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του  Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη,  στο υπουργείο έχει ξεκινήσει συστηματική καταγραφή περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, ενώ θα προχωρήσει στην ενίσχυση των δομών ς υγείας, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να μπορεί να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν   bullying.

Επίσης τονίστηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε μαθήματα που προάγουν την και την τέχνη, καθώς στοιχεία  δείχνουν ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι πολύ μειωμένο στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία και όπως τόνισε ο κ. Κουράκης «η πολιτιστική καλλιέργεια μπορεί να γίνει ασπίδα για την αντιμετώπιση του bullying, φτάνει αυτό να γίνει με και τεκμηριωμένο τρόπο».

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υποστηρίζονται οι σχολικές μονάδες από ψυχολόγο,ώστε να γίνουν ικανά τα παιδιά  να παίρνουν έγκαιρα την κατάσταση στα χέρια τους όταν πέφτουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση