Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό
Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

 Περί τους 16.500  θα είναι οι που θα επιμορφωθούν μέσω του σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, όπως ενημέρωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας , με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή  Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη,  στο υπουργείο έχει ξεκινήσει συστηματική καταγραφή περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, ενώ θα προχωρήσει στην ενίσχυση των δομών αγωγής υγείας, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να μπορεί να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν  επεισόδια .

Επίσης τονίστηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε μαθήματα που προάγουν την αισθητική αγωγή και την τέχνη, καθώς στοιχεία  δείχνουν ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι πολύ μειωμένο στα μουσικά και καλλιτεχνικά και όπως τόνισε ο κ. Κουράκης «η πολιτιστική μπορεί να γίνει ασπίδα για την αντιμετώπιση του , φτάνει αυτό να γίνει με και τεκμηριωμένο τρόπο».

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υποστηρίζονται οι από ψυχολόγο,ώστε να γίνουν ικανά τα  να παίρνουν έγκαιρα την κατάσταση στα χέρια τους όταν πέφτουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση