Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό
Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

Eπιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό

 Περί τους 16.500  θα είναι οι που θα επιμορφωθούν μέσω του σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, όπως ενημέρωσε στη ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του  Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη,  στο υπουργείο έχει ξεκινήσει συστηματική καταγραφή περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, ενώ θα προχωρήσει στην ενίσχυση των δομών αγωγής υγείας, προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να μπορεί να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν  επεισόδια .

Επίσης τονίστηκε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε μαθήματα που προάγουν την αγωγή και την τέχνη, καθώς στοιχεία  δείχνουν ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι πολύ μειωμένο στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία και όπως τόνισε ο κ. Κουράκης «η πολιτιστική μπορεί να γίνει ασπίδα για την αντιμετώπιση του , φτάνει αυτό να γίνει με σχέδιο και τεκμηριωμένο τρόπο».

Τέλος, όπως αναφέρθηκε, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υποστηρίζονται οι από ψυχολόγο,ώστε να γίνουν ικανά τα  να παίρνουν έγκαιρα την κατάσταση στα χέρια τους όταν πέφτουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση