Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Απεβίωσε η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη (1930-2016)
Απεβίωσε η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη (1930-2016)

Απεβίωσε η Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη (1930-2016)

Η Γαλάτεια,ένας μεγάλος με μεγάλη καρδιά,πίστη κι αγάπη για τα παιδιά, έσβησε ήσυχα-την πρόδωσε η καρδιά της-,το πρωί της Παρασκευής, 23 Σεμπτεμβρίου .

Άφησε τον ίσκιο της όθε κι αν πέρασε, τον βροντερό λόγο της, το γέλιο και τα ανοιγμένα χέρια της που σαν φτερούγες σε αγκάλιαζαν. Παντού άπλωνε το άρωμα της αγάπης και της αισιοδοξίας,τη σκέψη της και τον ελληνοχριστιανικό χτύπο της καρδιάς της.

Προικισμένη με ξεχωριστό αφηγηματικό ταλέντο έσκυψε στην ιστορία και στη φύση κι ανέδειξε κοινωνικά και βαθιά ανθρώπινα θέματα σε πολλές δεκάδες βιβλίων της για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

Ο σπουργίτης με το κόκκινο γιλέκο, ο καπετάν Κώττας, το Παιχνίδι χωρίς , Ο μικρός μπουρλοτιέςρης, Ο αγέρας παίζει φλογέρα, Εμένα με νοιάζει,

Ο Σόλων και ο Κροίσος, Ο σκύλος με , και τόσα άλλα πνευματικά της παιδιά (που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 80) θα μας θυμίζουν την αστραπογενή γραφή της.

Μεγάλη συγγραφέας με ευρύ εκτόπισμα λόγου και σκέψης, βραβευμένη και τιμημένη, πρόσφερε στα ελληνόπουλα σημαντικά λογοτεχνικά έργα και στους , τις γνώσεις και την εμπειρία της, μέσα από το ζωντανό της στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνεργάτης των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, φίλη αγαπημένη, πάντα γέμιζε με την πληθωρική παρουσία της τη συντροφιά μας.

Θα μείνει στην καρδιά μας σημείο φωτεινό και παρήγορο βλέμμα ζωής. Αιωνία της η μνήμη.

Β.Δ.Αναγνωστόπουλος,
Ομ.καθηγητής πανεπιστημίου Θεσσαλίας

"Αλιεύοντας" την είδηση