Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Απέρριψε την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης
Απέρριψε την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης

Απέρριψε την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης

Για τη μεταστέγαση από το κτήριο Μουρτζούκου στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΝΕΜ

Το κτίριο που στεγάζονταν παλιά η ΑΝΕΜ επί της οδού Λαρίσης πρότεινε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για τη στέγαση της Β΄μιας Εκπαίδευσης καθώς αυτό που στεγάζεται από το 1990 στο Μουρτζούκου είναι ακατάλληλο, αλλά ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης απέρριψε την πρόταση, λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκεί δεν επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.

Αυτό ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, στο πλαίσιο απάντησης στις επικρίσεις της δημοτικής αρχής ότι έχει εγκαταλείψει το κτίριο Μουρτζούκου το οποίο και καταρρέει.

Η κα Κολυνδρίνη ξεκαθάρισε ότι το κτίριο αυτό ανήκει στο δημόσιο, και η μόνη υποχρέωση που έχει η Περιφερειακή Ενότητα είναι να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα, ενώ το θέμα των βλαβών στις υλικοτεχνικές υποδομές αφορά το υπουργείο Παιδείας. “Και πάλι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση. Το κτίριο αυτό είχε προβλήματα στην κατασκευή του από την αρχή. Το θεωρώ απαράδεκτο να εργάζονται εκεί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί. Είχα έλθει σε επαφή με αρμόδια στελέχη της κυβέρνηση και τελευταία με την υφυπουργό την κ. Παπανάτσιου και δεν ήταν αρνητική να γίνει η μετεγκατάσταση στο πρώην κτίριο της ΑΝΕΜ που και αυτό ανήκει στο δημόσιο και το οποίο έχει αρχίσει να έχει προβλήματα λόγω του ότι δεν χρησιμοποιείται” επισήμανε η κα Κολυνδρίνη.

Επιπλέον τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα ξεπερνά τις αρμόδιότητές της συχνά και καλύπτει ανάγκες υλικοτεχνικής υποδομής, όπως η επισκευή των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ έχει παραγγείλει και 16 θερμοπομπούς για να ενισχυθεί η θερμότητα του κτιρίου. “Ο κ. Σαβελίδης τα γνωρίζει όλα αυτά. Και φυσικά εκείνος αρνήθηκε να επιδιωχθεί η μετεγκατάσταση”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομική επιχείρηση για παράνομους κατασκηνωτές στην παραλία Παρίσαινα του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου… - https://t.co/Nxthjvmhl3 -

  • Λειτουργία της ΔΔΕ Μαγνησίας από 5/8/2020 - https://t.co/jf1mfljxMe -

  • Ανακοινώνονται τα προσωρινά αποτελέσματα του ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς - https://t.co/rUPGSBonnM -

"Αλιεύοντας" την είδηση