Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Αντίθετος ο σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας στην ένταξη 4χρονων στα νηπιαγωγεία
Αντίθετος ο σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α.  Μαγνησίας στην ένταξη 4χρονων στα νηπιαγωγεία

Αντίθετος ο σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας στην ένταξη 4χρονων στα νηπιαγωγεία

Tην αντίθεσή του στην μονομερή του υπουργού παιδείας να εξαγγείλει την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών 4 ετών στα νηπιαγωγεία εκφράζει ο σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας, συντασσόμενος με την ΠΟΕ-.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα διαμαρτυρίας, η εξαγγελία αυτή οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, με τελικό αποτέλεσμα το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

«Στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φοιτούν σήμερα προνήπια ηλικίας (έως το 2006 και νήπια), τα οποία παρακολουθούν παιδαγωγικά προγράμματα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.
Επιπλέον στους παιδικούς σταθμούς εργάζεται προσωπικό ς με πλήρες ωράριο, το οποίο διασφαλίζει την και των χώρων καθώς και προσωπικό εξειδικευμένο για την παρασκευή των γευμάτων και την σίτιση των παιδιών», επισημαίνει ο Μαγνησίας.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν και ζητούν:
• Υπαγωγή της επιστημονικής εποπτείας των παιδαγωγικών προγραμμάτων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο Υπουργείο Παιδείας.
• Ενιαία προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για τις ηλικίες 0-6 ετών σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
• Άμεση τακτοποίηση του Παιδαγωγικού και Βοηθητικού προσωπικού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μέσω .Π.Α. που εργάζονται στους Δήμους για πολλά χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
• Άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες στελέχωσης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
• Χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
γηση των τροφείων.
• Καθολικό Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών.
• Αυστηρή τήρηση και μη τροποποίηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών που μερίδα αιρετών επιχειρεί να προσαρμόσει στην κατεύθυνση μετατροπής τους αποκλειστικά σε χώρους ς παιδιών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση