Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ανοιχτή ομιλία για το «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου
Ανοιχτή ομιλία για το «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Ανοιχτή ομιλία για το «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Ανοιχτή ομιλί με θέμ «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» πραγματοποιεί το , την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη διαχείριση του άγχους, θα δοθούν διατροφικές συμβουλές και θα γίνει ανοικτή συζήτηση.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο , ενώ οι ιθύνοντες παρουσίασαν  και στοιχεία για την τριετή λειτουργία του.

Η προέδρος και ιδρυτικό μέλος  του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, φιλόλογος Αμαλία Κορδάτου, ανέφερε ότι το φροντιστήριο λειτουργεί τρία χρόνια και πρόσθεσε ότι τη σχολική χρονιά '15-'16 φοιτούν  120 , ενώ 48 δίνουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις.

Η ίδια είπε ακόμη ότι  40 , κυρίως  αδιόριστοι,  παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των μαθητών.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου  αποτελεί πρότυπο, καθώς και ότι εθελοντές διαμορφώνουν τους χώρους  ώστε να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας.

Στη συνέχεια ο φιλόλογος Κων. Παρίσσης είπε ότι οι εθελοντές συμμερίζονται την αγωνία  των υποψηφίων στις εξετάσεις μαθητών και τους παρέχουν βοήθεια, ενώ αναφέρθηκε και στην εκδήλωση της Κυριακής στην οποία θα μιλήσουν  οι κ.κ. Δημ. Τσουκάλης, Στ. Κατσούρας και Στεφ. Γεωργαδάκης.

 

Από την πλευρά του ο ψυχολόγος  Δημ. Τσουκάλης είπε ότι  στην εκδήλωση θα δοθεί  η δυνατότητα σε παιδιά  και γονείς για να κατανοήσουν τον ψυχισμό τους.

Τέλος ο Στεφ. Γεωργαδάκης θα ενημερώσει   για το πόσο βοηθάει η διατροφή έναν υποψήφιο και πρόσθεσε ότι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση καταπραΰνει το άγχος και βοηθά τη μνήμη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα και πρέπει να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες ώστε να έχει ενέργεια ο μαθητής , ενώ στη διατήρηση της μνήμης συμβάλλει η λήψη λιπαρών οξέων Ω3 και Ω6 , που περιέχονται στα παχιά ψάρια.

frontistirio5 (2) frontistirio5 (1)frontistirio2

"Αλιεύοντας" την είδηση