Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Ανοιχτή ομιλία για το «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου
Ανοιχτή ομιλία για το «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Ανοιχτή ομιλία για το «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» από το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

Ανοιχτή ομιλί με θέμ «Άγχος και Σχολικές Εξετάσεις» πραγματοποιεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη διαχείριση του άγχους, θα δοθούν διατροφικές και θα γίνει ανοικτή συζήτηση.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εκδήλωση δόθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, ενώ οι ιθύνοντες παρουσίασαν  και στοιχεία για την τριετή λειτουργία του.

Η προέδρος και ιδρυτικό μέλος  του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, φιλόλογος Αμαλία Κορδάτου, ανέφερε ότι το φροντιστήριο λειτουργεί τρία χρόνια και πρόσθεσε ότι τη σχολική χρονιά '15-'16 φοιτούν  120 μαθητές, ενώ 48 δίνουν φέτος πανελλήνιες .

Η ίδια είπε ακόμη ότι  40 καθηγητές, κυρίως  αδιόριστοι,  παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των μαθητών.

 

Να σημειωθεί επίσης ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου  αποτελεί πρότυπο, καθώς και ότι εθελοντές διαμορφώνουν τους χώρους  ώστε να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας.

Στη συνέχεια ο φιλόλογος Κων. Παρίσσης είπε ότι οι εθελοντές καθηγητές συμμερίζονται την αγωνία  των υποψηφίων στις μαθητών και τους παρέχουν , ενώ αναφέρθηκε και στην εκδήλωση της Κυριακής στην οποία θα μιλήσουν  οι κ.κ. Δημ. άλης, Στ. Κατσούρας και Στεφ. Γεωργαδάκης.

 

Από την πλευρά του ο ψυχολόγος  Δημ. άλης είπε ότι  στην εκδήλωση θα δοθεί  η δυνατότητα σε παιδιά  και για να κατανοήσουν τον ψυχισμό τους.

Τέλος ο Στεφ. Γεωργαδάκης θα ενημερώσει   για το πόσο βοηθάει η διατροφή έναν υποψήφιο και πρόσθεσε ότι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση καταπραΰνει το άγχος και βοηθά τη μνήμη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα και πρέπει να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες ώστε να έχει ενέργεια ο μαθητής , ενώ στη διατήρηση της μνήμης συμβάλλει η λήψη λιπαρών οξέων Ω3 και Ω6 , που περιέχονται στα παχιά ψάρια.

frontistirio5 (2) frontistirio5 (1)frontistirio2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση