Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αναφορά Αλ.Μεϊκόπουλου για το επίδομα απομακρυσμένων περιοχών των εκπαιδευτικών στις Βόρειες Σποράδες
Αναφορά Αλ.Μεϊκόπουλου για το επίδομα απομακρυσμένων περιοχών των εκπαιδευτικών στις Βόρειες Σποράδες

Αναφορά Αλ.Μεϊκόπουλου για το επίδομα απομακρυσμένων περιοχών των εκπαιδευτικών στις Βόρειες Σποράδες

Ο βουλευτής Μαγνησίας, , διαβιβάζει ως αναφορά την από 19.1.2016 ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που εξέδωσε με αφορμή ανοιχτή επιστολή εκπαιδευτικών του , όπως διαβιβάζει και την από 25.1.2016 ανοικτή επιστολή των εκπαιδευτικών των και Λυκείων Σκοπέλου προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και προς την ΟΛΜΕ, η οποία του κοινοποιήθηκε, σχετικά με το επίδομα που καταβάλλεται στους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών.

Σε απάντηση της επιστολής των εκπαιδευτικών Σκιάθου, οι οποίοι αγωνιούν για την ενδεχόμενη διακοπή καταβολής του επιδόματος, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στηρίζει το αίτημά τους για διατήρηση του επιδόματος, επισημαίνοντας ότι απαιτείται η εγρήγορση των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος για να μην υπάρξει δυσμενής μεταβολή για την νησιωτική περιοχή της Μαγνησίας (Σκιάθος, , Αλόννησος).

Στον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4254/2015, στο 19 για το επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθορίων περιοχών της παρ. 2 του άρθρου 15 του . 4024/2011 αναφέρεται ότι αυτό «εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους που προέβλεπε η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 30 του ίδιου ως άνω νόμου, στο ίδιο ύψος και με τις ίδιες προϋποθέσεις», αλλά και ότι θα καθοριστούν εκ νέου οι περιοχές που δικαιολογούν τη χορήγηση του ως άνω επιδόματος, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, η οποία θα εκδοθεί μέχρι τις 31.3.2016.

Παρακαλούνται οι κ. κ. Υπουργοί να εξετάσουν προσεχτικά τις επισημάνσεις της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και των εκπαιδευτικών των και Λυκείων Σκοπέλου και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της Μαγνησίας, έτσι ώστε η νησιωτική περιοχή του Νομού να μην υποστεί δυσμενή μεταβολή, όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών, καθώς οι περισσότεροι που υπηρετούν στα νησιά αυτά, προέρχονται από την χερσαία Μαγνησία ή άλλες περιοχές και αναγκάζονται να μισθώνουν δεύτερη κατοικία και να μετακινούνται τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να είναι κοντά στις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα ο οικογενειακός τους να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος, δεδομένου του υψηλού τιμήματος των εισιτηρίων και των ενοικίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση