Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Αγώνας δρόμου για να «κλείσουν» κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Αγώνας δρόμου για να «κλείσουν» κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Αγώνας δρόμου για να «κλείσουν» κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Στην τελική ευθεία εισήλθε η για την ομαλή έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Τα φώτα στρέφονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου οι ανάγκες σε αναπληρωτών για κάλυψη των κενών είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τη δευτεροβάθμια. Η , άλλωστε, εξήγγειλε ήδη κινητοποιήσεις, με αρχή την 24ωρη απεργία στις 15/9. Στην ατζέντα της προετοιμασίας της νέας χρονιάς έχει εισέλθει και το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών μεταναστών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης, «έως την Παρασκευή αναμένεται η σταδιακή ανάρτηση των πινάκων από το ΑΣΕΠ, που θα δρομολογήσει και τη σταδιακή πρόσληψη των αναπληρωτών».

Ο Παιδείας Νίκος Φίλης έχει ανακοινώσει ότι υπάρχουν πιστώσεις για 20.800 , ενώ τα κενά στην πρωτοβάθμια ξεπερνούν τις 14.000. Μένει να αποδειχθεί εάν οι αρχίσουν μέσα στην εβδομάδα, όπως ανέφερε στην «Κ» (φύλλο Κυριακής 4/9) ο κ. Φίλης.

Την ίδια στιγμή χθες, η αναπληρώτρια Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε (left.gr) ότι, «από τη στιγμή που κάποια από τα μεταναστών θα μείνουν στην Ελλάδα, είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι σε αυτό που λέμε Αριστερά, να τα εντάξουμε ομαλά στο εκπαιδευτικό σύστημα».

Παράλληλα, το υπουργείο, για να ενισχύσει τον αριθμό των αποφοίτων γυμνασίου που θα επιλέξουν επαγγελματικό λύκειο (), δημοσιοποίησε τις επιλογές που έχουν οι απόφοιτοι (φοίτηση στο νέο προαιρετικό μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας σε ΕΠΑΛ, σπουδές σε αντίστοιχους τομείς /ΤΕΙ μέσω εξετάσεων σε 4 μαθήματα ή έξοδος στην αγορά εργασίας). Τέλος, το υπουργείου Παιδείας αλλά και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που άρχισε χθες την τριήμερη σύνοδό της, διέψευσαν το ενδεχόμενο η πρωινή προσευχή στο σχολείο να καταστεί προαιρετική.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση