Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή, τις κοινές και τη διαμόρφωση της κοινής νεοελληνικής»
Το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή, τις κοινές και τη διαμόρφωση της κοινής νεοελληνικής»

Το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή, τις κοινές και τη διαμόρφωση της κοινής νεοελληνικής»

Το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινή, τις κοινές και τη διαμόρφωση της κοινής νεοελληνικής» διοργανώνει το Ινστιτούτο εοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των ετήσιων διεθνών συνεδρίων για τη διαχρονική και διατοπική μελέτη της ελληνικής, στις 3 και 4 οεμβρίου , στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α), στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του κορυφαίου γλωσσολόγου Μιχάλη Σετάτου (1929-), που διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου από το 1973 έως το 2017.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να εξετάσει τα προβλήματα που συνδέονται με τη διαμόρφωση της κοινής στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες βαλκανικές χώρες, προσφέροντας μια ευκαιρία για επαναπροσέγγιση σχετικών θεωρητικών προβλημάτων και για επανεξέταση όψεων της ελληνιστικής Κοινής.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές οι καθηγητές Ranko Bugarski (University of Belgrade, Σερ) και Peter Trudgill (University of Fribourg, ), κορυφαίοι μελετητές ζητημάτων που σχετίζονται με τα θέματα του Συνεδρίου. Επίσης, θα μιλήσουν με διεθνή αναγνώριση και διακεκριμένη προσφορά, όπως οι David Britain (University of Bern, ), Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (Πανεπιστήμιο Αθηνών) κ.ά.

Συμμετοχή

Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί στα 30€ (για φοιτητές και φοιτήτριες 10€). Το ποσό αυτό καταβάλλεται την ημέρα της εγγραφής στο Συνέδριο. Κατά τη λήξη του Συνεδρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες

ια περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη ραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ.
E‐mail: greek-language-conference@phil.auth.gr
Τηλ.: 2310 997128

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση