Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Υπέρ του Νοσοκομείου ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας
Υπέρ του Νοσοκομείου ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Υπέρ του Νοσοκομείου ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Ο παρακολουθεί με προσοχή την δημόσια συζήτηση και την που έχει εμφανισθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για θέματα λειτουργίας του οσοκομείου Βόλου και αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει την άποψή του επί αυτών των θεμάτων.

Θεωρούμε ότι η όποια γίνεται θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη αλλά  και να λαμβάνει υπόψη της την ιδιαιτερότητα των θεμάτων που αφορούν στην , αφού εύκολα μπορούν να οδηγήσουν  σε αρνητικό αντίκτυπο, λόγω της ευαισθησίας (και ορθώς) που έχει η κοινωνία σε αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο και τα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου μας θα πρέπει να προσεγγίζονται από όλους με την δέουσα προσοχή και τεκμηρίωση των απόψεων που εκφέρονται.

Έτσι λοιπόν μετά από προσεκτική μελέτη των δεδομένων σε σχέση με την υπόθεση του δήγματος όφεως σε νήπιο που αντιμετωπίσθηκε κατ'αρχάς στο Νοσοκομείο Βόλου την 23η Ιουλίου 2018, ο Ι.Σ.Μ. θεωρεί ότι  η αντιμετώπιση του περιστατικού ήταν ιατρικά και επιστημονικά ορθή από το σύνολο των εμπλεκομένων ιατρών του ενικού Νοσοκομείου Βόλου και ότι η επίθεση που δέχθηκαν οι ιατροί και το Νοσοκομείο Βόλου ήταν άδικη και απαράδεκτη, όπως αποδείχθηκε και από την μετέπειτα θετική έκβαση αυτού του ιδιαίτερου περιστατικού.

Σε σχέση με την πρόσφατη συζήτηση για ύπαρξη περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου που δήθεν νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο, αποδείχθηκε ότι τέτοια περιστατικά δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα. Το ότι εστάλησαν δείγματα αίματος εμπύρετων περιστατικών για διερεύνηση ασθενειών μεταξύ των οποίων και του ιού του Δυτικού Νείλου, δεν σημαίνει ότι είναι και επιβεβαιωμένα περιστατικά, όπως αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα. Εξ' άλλου σε ένα εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας οι ιατροί είναι υποχρεωμένοι να διερευνούν όλες τις πιθανές ασθένειες που παρουσιάζουν πυρετό ή άλλα ύποπτα συμπτώματα. Αυτό που είναι όμως απαράδεκτο είναι η φωτογράφηση των παραπεμπτικών και η δημοσιο τους στην συνέχεια με τα στοιχεία των ιατρών που ζητούσαν να πραγματοποιηθούν οι σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς, για τον ιό του Δυτικού, τον κυτταρομεγαλοϊό κ.λπ.

Δεν καταλαβαίνουμε αυτοί που ενεπλάκησαν σε τέτοιου είδους πρακτικές, παρεμβαίνοντας στο συνηθισμένο ιατρικό , ως μη όφειλαν, τι θέλουν να αποδείξουν. Εάν θέλουν να κάνουν κριτική για την λειτουργία του  Νοσοκομείου Βόλου υπάρχουν θέματα όπως π.χ. η υποστελέχωση σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό .

Το να μετατρέπουν σε φειγ-βολάν τα παραπεμπτικά των ασθενών του Νοσοκομείου μας αυτό που καταφέρνουν είναι αφενός να πλήττεται αδίκως η αξιοπιστία του Νοσοκομείου Βόλου και των ιατρών του και αφετέρου να εκτίθενται τα ασθενών και ιατρών, υπόθεση η οποία είναι ελεγκτέα και από τους αρμόδιους φορείς.

Στις δύσκολες εποχές που περνούμε η ορθή και αποτελεσματική είναι ζητούμενο. Επομένως πρέπει όλοι να προστατεύσουμε το Νοσοκομείο μας και τους λειτουργούς του (ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό) για να μπορούν απρόσκοπτα να εργάζονται, έχοντας συγχρόνως να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο περιστατικών που διαχειρίζονται σε συνδυασμό με την υποστελέχωση που υπάρχει.

Η κριτική επομένως για την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου πρέπει να είναι αυστηρή, αλλά συγχρόνως υπεύθυνη και σοβαρή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση