Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» για την αερορύπανση
«Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» για την αερορύπανση

«Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» για την αερορύπανση

Εδώ και αρκετό καιρό η πόλη υποφέρει από την δυσοσμία του καμένου πλαστικού, που, με την βοήθεια και της υψηλής θερμοκρασίας, έχει κάνει την καθημερινότητα των πολιτών αφόρητη.Το χειρότερο είναι ότι, όπως λέγεται, η πηγή δεν είναι εντοπισμένη, αλλά και κανένας αρμόδιος δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να βρεθεί. Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα. Η αδράνεια και η αδιαφορία είναι παροιμιώδεις. Οι ευθύνες όμως είναι σοβαρές γιατί μιλάμε για την των δημοτών, και την δυσφήμιση της πόλης.

Από την άλλη, βεβαίως, είναι χαρακτηριστικό, ότι όλοι όσοι μπορούν και πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα της αερος, αρμοδίως, έχουν έναν καλό λόγο να «στρίβουν δια του αρραβώνος» και εν προκειμένω ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Όλοι τους επικαλούνται τον Νόμο. Όταν όμως, ο Νόμος έχει αντίπαλο την Υγεία τότε ο Νόμος είναι γράμμα κενό. Άλλωστε, κανένας Νόμος δεν είναι υπεράνω του γενικού καλού.

Ας δούμε το πρόβλημα με ψυχραιμία. Ως Έλληνες, δεν συγκινήσαμε αφού η Κυβέρνηση επέλεξε τον Νόμο. Ως Θεσσαλοί, μπλέξαμε με τις συναρμοδιότητες των αναρμοδιοτήτων και αφεθήκαμε στην τύχη μας. Ως Βολιώτες, με εξαίρεση την Κίνηση Πολιτών, απλά παρακολουθούμε το φαινόμενο. Δηλαδή, καμία προσπάθεια ουσιαστική για λύση.

Εμείς, ως «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία», πιστεύουμε ότι αφού οι άλλοι δεν σοβαρεύονται είναι καιρός εμείς να σοβαρευτούμε και να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Αν προβλήματα εμφανίστηκαν στον Δήμο Πειραιά όπου είχε την πρόνοια και την ευαισθησία να ξεκινήσει την αντιμετώπισή τους υπογράφοντας σύμβαση ς με τον «Δημόκριτο». Ήδη, ο «Δημόκριτος» από τον Φεβρουάριο του 2019, πραγματοποιεί, στον Δήμο του Πειραιά, συνεχείς και καθημερινές δειγματοληψίες σε ενδεδειγμένα σταθερά σημεία, και με κινητές μονάδες, μετρώντας δεκάδες οργανικές πτητικές ενώσεις, σωματίδια και τη χημική σύστασή τους. Η σύμβαση έχει διετή διάρκεια για να καλύπτει έναν πλήρη εποχικό κύκλο.

Τον ίδιο δρόμο πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε στον Δήμο , ώστε να προσδιορίσουμε το περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής κατά τρόπο ολοκληρωμένο και συστηματικό.

Έχουμε μία νέα Δημοτική Αρχή και ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να αφήσει στην άκρη λογικές του παρελθόντος και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, όπως η του περιβάλλοντος. Η ποιότητα ς και η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών πρέπει να είναι καθημερινό καθήκον και πάγια φιλοδοξία.

Οι αντεγ δεν βοηθούν, είναι άχρηστες μπροστά στο μέγεθος των προβλημάτων. Τα σωρευμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής πρέπει να αναζητήσουν λύσεις μέσα από την αξιο επιστημονικών μεθόδων, εργαλείων και δεδομένων, προκειμένου να εφαρμόσουμε αποτελεσματικότερες πολιτικές.

Και για να συμβούν αυτά χρειαζόμαστε συναίνεση, συνεννόηση και αποφασιστικότητα. Ως «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» έτσι αντιλαμόμαστε την χρήσιμη παρουσία μας στον Δήμο και αυτή θα είναι η σταθερή επιδίωξή μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση