Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Τροφή για σκέψη και…δεσμευτικές απαντήσεις από παρατάξεις και δημοτικά σχήματα
Τροφή για σκέψη και…δεσμευτικές απαντήσεις από παρατάξεις και δημοτικά σχήματα

Τροφή για σκέψη και…δεσμευτικές απαντήσεις από παρατάξεις και δημοτικά σχήματα

Από την Κίνηση Πολιτών για το Νερό ενόψει δημοτικών εκλογών

Τα τελευταία 8 χρόνια η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό (ΚΠΠΒΝ) , έχει αναδείξει τα προβλήματα του νερού και της επιχειρούμενης εμπορευματοποίησής του, με πολλές ενημερωτικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ωστόσο τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και μάλιστα να εντείνονται.

Η βαδίζει με αυτόματο πιλότο και γρήγορους ρυθμούς προς τη πτώχευση και το ξεπούλημα και η ποιότητα του νερού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα με τις πωλήσεις των εμφιαλωμένων νερών να εκτοξεύονται στα ύψη. Οι δύο Καλλικρατικές δημοτικές αρχές  με την πολιτική τους υποβάθμισαν δραματικά τον δημοτικό και κοινωνικό χαρακτήρα της και επιβάρυναν οικονομικά τα  , τα οποία πληρώνουν μια φορά για πόσιμο νερό το οποίο δεν πίνουν και άλλη μια για προμήθεια εμφιαλωμένου αμφισβητούμενης ποιότητας.

Η ανάδειξη των προβλημάτων και ο αγώνας για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού  πέρασε μέσα από «φωτιά και σίδερο». Δικαστική και αστυνομική , στοχοποιήσεις, εκ, χαρατσώματα, εξυβρίσεις ιδιαίτερα από την παρούσα δημοτική αρχή, η οποία αντί διαλόγου με τους πολίτες,  εφαρμόζει την πολιτική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ανοίξει τις πόρτες της ΔΕΥΑΜΒ στους επενδυτές και να εμπορευματοποιήσει το νερό. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η ιδιωτικοποίηση φυσικών αγαθών και δημόσιων υπηρεσιών σε όλο τον πλανήτη, διευκολύνεται από δήμους και κυβερνήσεις με άρση της ελευθερίας των πολιτών και φασιστικές πρακτικές.

Παράλληλα αποτελεί κοινή πρακτική των συστημικών κυρίως κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων, να υπόσχονται στους πολίτες πολλά και όταν παίρνουν την εξουσία να τα ξεχνούν ή να εφαρμόζουν τα ακριβώς αντίθετα, όπως στην περίπτωση της παρούσας δημοτικής αρχής που στην προεκλογική της εκστρατεία διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν τον πρώτο λόγο – που όπως αποδείχτηκε ποτέ δεν είχαν – και ότι θα διασφάλιζε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, για να διαψευστεί και να γελοιοποιηθεί με την επιχείρηση ξεπουλήματος του Βιολογικού και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ.

Τα παρακάτω βασικά και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα των κατοίκων των χωριών και της πόλης παραμένουν ανικανοποίητα. Αισθανόμαστε την ανάγκη να τα εκθέσουμε για μια φορά ακόμη, μονολεκτικά, και να καλέσουμε τις παρατάξεις και τα σχήματα που θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές, να καταθέσουν τις απόψεις τους πάνω σε αυτά, λαβαίνοντας υπόψη σοβαρά την εκφρασμένη στα λόγια και στην πράξη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας πάση θυσία για όσο μένουν ανικανοποίητα.
– δραστική των απωλειών του δικτύου ύδρευσης της πόλης
– άμεση αντικατάσταση του δικτύου αμιαντοσωλήνων
– τροφοδοσία νερού ψύξης μηχανημάτων των εργοστασίων της βιομηχανικής ζώνης με νερό από τον Βιολογικό Καθαρισμό
– Κατασκευή δικτύου δημόσιων βρυσών κατά μήκος των χειμάρρων Κραυσίνδωνα και Αναύρου με νερό κατευθείαν από τις πηγές του Βουνού.
–  Προστασία των πηγών του Πηλίου
–  Συντήρηση δικτύων και δεξαμενών σε όλα τα χωριά που ανήκουν στο
–  Διακοπή της επεξεργασίας του πόσιμου νερού στα χωριά με τη μέθοδο της χλωρίωσης

– Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε όλες τις ορεινές κοινότητες
–  Διαχείριση της άρδευσης στο πλαίσιο του δήμου και των τοπικών κοινοτήτων και όχι της ΔΕΥΑΜΒ
–  Δραστική των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ και διασφάλιση της αδιάκοπης ροής του πόσιμου νερού σε όλους τους κατοίκους
– Ελεύθερη στο πόσιμο νερό των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων της περιοχής και

– Πάνω από όλα, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και η κοινωνικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ τόσο στη διοίκηση όσο και στη λειτουργία της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση