Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ συγχαίρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ συγχαίρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Τους εισαχθέντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ συγχαίρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισς στα – ΤΕΙ το συγχαίρει τους νέους και τις νέες που, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος έδωσαν τη σκληρή μάχη για την εισ τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε από πρώτο χέρι την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που αισθάνονται οι και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων, αλλά και τις θυσίες των οικογενειών τους, μπροστά σε αυτή την εξαντλητική και κοπιαστική δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μοιραζόμαστε καθημερινά μέσα στις σχολικές αίθουσες τον αγώνα των νέων, στην πραγματικότητα, να βγουν στην «αρένα» της ς με εφόδια και προσδοκίες για μία καλύτερη .

Δικαιούμαστε, λοιπόν, να μοιραστούμε τη χαρά και την ικανοποίηση για τις προσπάθειες που δικαιώθηκαν, για όσους μαθητές κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους.

Για τους χιλιάδες μαθητές μας που εισάγονται σε κάποιο ή ΤΕΙ, για αυτές και αυτούς που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποια επαγγελματική σχολή αλλά στα παιδιά που μετά το σχολείο θα ξεκινήσουν, μέσα στη ζούγκλα της ανεργίας, να αναζητούν εργασία, οφείλουμε να πούμε ότι η νέα πραγματικότητα που θα συναντήσουν απαιτεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με όλους τους νέους για σπουδές και ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Να οργανώσουν την πάλη τους, προκειμένου όλοι οι να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οικογενειών τους και, βέβαια, έπειτα να προσφέρουν τη γνώση και την επιστήμη τους στην υπηρεσία και τις ανάγκες του λαού.

Δίνουμε, λοιπόν, τις πιο θερμές ευχές μας για καλή σταδιοδρομία και μεγαλύτερες επιτυχίες στο , τόσο στους προσωπικούς στόχους του κάθε νέου ξεχωριστά, όσο και στις συλλογικές προσδοκίες και ελπίδες όλης της νέας γενιάς.

"Αλιεύοντας" την είδηση