Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης(e-learning) του ΕΥΖΗΝ.
Το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης(e-learning) του ΕΥΖΗΝ.

Το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης(e-learning) του ΕΥΖΗΝ.

​​​​​​

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στους τομείς της ς και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στους

 

Το πρόγραμμα διαδικτυακής ς (e-learning) του σημειώνει μεγάλη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ήδη, πέντε ημέρες μετά από την έναρξη των εγγραφών (16/03/2015), συμπληρώθηκε ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών (1.200 εκπαιδευτικοί) και οι εγγραφές για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος ολοκληρώθηκαν. Οι εκπαιδευτικοί που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον επόμενο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος θα ξεκινήσει στις αρχές του Ιουνίου.

 

Δικαίωμα εγγραφής κατά το τρέχον χρονικό διάστημα (από 16/03/2015 έως και 27/03/2015) στον πρώτο κύκλο του προγράμματος e-learning του , που ξεκινά στις 30/03/2015, έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι διορισμένοι και διαθέτουν εξαψήφιο Αριθμού Μητρώου εκπαιδευτικού. Για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εξαψήφιο Αριθμού Μητρώου εκπαιδευτικού, για παράδειγμα αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, και εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή τους στον επόμενο κύκλο του προγράμματος (έναρξη αρχές Ιουνίου 2015). 
​ ​

Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς είναι η 30-03-2015

Στόχος

Στόχο του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα ς, σωματικής δραστηριότητας και υγείας με σύγχρονες μεθόδους ς, με σκοπό να συμβάλουν κατ' επέκταση στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και των συνηθειών σωματικής δραστηριότητας των μαθητών τους, να προωθήσουν την υγιή σωματική τους ανάπτυξη και την πνευματική τους απόδοση και τελικά, να προάγουν την υγεία τους.

 

Προαπαιτούμενα

Τα προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση του προγράμματος από τους ενδιαφερόμενους είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο, η κατοχή προσωπικού e-mail και βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πρόγραμμα διεξάγεται δωρεάν μέσω του διαδικτύου, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτόνομης παρακολούθησης των διαλέξεων, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του συμμετέχοντα σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο και για κάποιο συγκεκριμένο χρόνο.

Οι διαλέξεις του προγράμματος έχουν τη μορφή βιντεοπαρουσιάσεων και για κάθε διάλεξη υπάρχουν συνοδευτικές σημειώσεις σε μορφή pdf. Οι διαλέξεις του προγράμματος διατίθενται σταδιακά και είναι απαραίτητη η επιτυχής ολο της εξέτασης της μιας διάλεξης, προκειμένου να είναι δυνατή η παρακολούθηση της επόμενης.           

 

Θεματικές Ενότητες

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από δύο (2) θεματικές ενότητες, που η κάθε μια περιέχει έντεκα (11) και δώδεκα (12) διαλέξεις, αντίστοιχα.

Αρχικά, με την Α' Θεματική Ενότητα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση του εκπαιδευτικού, αναφορικά με κάποια γενικά θέματα που άπτονται της ς του ανθρώπου, ούτως ώστε να αποκτήσει ένα απαραίτητο βασικό υπόβαθρο.

Στη συνέχεια, με τη Β' Θεματική Ενότητα, στόχο του προγράμματος αποτελεί η ειδικότερη επιμόρφωση του εκπαιδευτικού για θέματα που αφορούν τη σωματική ανάπτυξη, τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και γενικότερα την υγεία των παιδιών και των εφήβων.​

Για την παρακολούθηση της Β' θεματικής ενότητας, είναι απαραίτητη η επιτυχής ολο της Α' θεματικής ενότητας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση