Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / To μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης
To μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης

To μεγάλο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης

του
Γιώργου Ν. Καλτσογιάννη
υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας

Το πρόβλημα του ολοένα διογκωμένου κύματος προσφύγων και παρανόμων μεταναστών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της κοινωνία μας, καθώς η χώρα μας αποτελεί πύλη εισόδου τους και χρειάζεται ώριμη πολιτική αντιμετώπιση με σχέδιο και όχι πολιτική εκμετάλλευση. Η κοινωνία ολόκληρη και όχι μόνον οι κάτοικοι της μεθορίου, αξιώνουν σχέδιο αντιμετώπισης, διαφύλαξη των κεκτημένων τους και κυρίως διασφάλιση της δημόσιας τάξης και προστασία της υγείας και της περιουσίας τους. Πολλές είναι οι απόψεις που έχουν εκφραστεί, πολλές μάλιστα από αυτές ακραίες, όπως η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με την πρόβλεψη ποινής ισόβιας κάθειρξης σε βάρος των διακινητών, οι οποίοι όμως σύμφωνα με τη σύγχρονη πρακτική δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν καθώς δεν εισέρχονται καν στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά δρουν μεθοδικά στις χώρες προώθησής τους.

Η κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την παντελή έλλειψη μεθοδολογίας αντιμετώπισης του φαινομένου αλλά και χωρίς σχέδιο ενίσχυσαν την δραματική αύξηση των παράνομων μεταναστών ιδίως στα νησιά του Αιγαίου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο αριθμός τους είναι υπερτριπλάσιος σε σχέση με ολόκληρο το 2014.

Το ανθρωπιστικό ζήτημα που πλήττει απεριόριστα τον τουρισμό και έχει «στραγγαλίσει» την οικονομία στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου τείνει να εξαπλωθεί τους επόμενους μήνες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτείται αφενός μεν ενδυνάμωση των δημοσίων υπηρεσιών που διαχειρίζονται τους παράνομους μετανάστες, αφετέρου δε ενίσχυση της FRONTEX που δικαιούται να δρα και εκτός Ελληνικής Επικράτειας, προκειμένου να συλλαμβάνονται οι διακινητές τους.

Πρωτίστως όμως απαιτείται πολιτική βούληση αντιμετώπισης του φαινομένου με δημιουργία χώρων υποδοχής τους, προκειμένου να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν και να μην παρατηρείται η θλιβερή εικόνα των άτυπων καταυλισμών στα παράλια των νησιών μας ή στις πλατείες και τα πάρκα των πόλεών μας. Απαιτείται κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το πρόβλημα και που δεν θα προβαίνει σε δηλώσεις ότι δήθεν «οι μετανάστες λιάζονται στα πάρκα και τα άλση της Ελλάδος».

Ο Ν. 4332/9-7-2015 που ανεύθυνα εισηγήθηκε και ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα άτυπο γενικό προσκλητήριο των παράνομων μεταναστών, ενώ απαιτείται ένα πλήρες πρόγραμμα για το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, την ασφάλεια, την φύλαξη των συνόρων και ιδίως για την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σημειωτέον ότι η Ε.Ε. για το θέμα αυτό διαθέτει 470 εκατομμύρια Ευρώ, από τα οποία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν κατάφερε ν απορροφήσει ούτε ένα Ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «ανοιχτά σύνορα» και θα δώσει μάχη για την άμεση εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο με ανάλογη διάχυση των προσφύγων στα Ευρωπαϊκά κράτη και επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - https://t.co/zRiVyzDgYu -

  • Καλίν: Πότε και πώς θα διεξαχθούν οι διερευνητικές - https://t.co/FagvNzLRZm -

  • Κορωνοϊός: Η επιτυχία των μέτρων θα «κρίνει» το lockdown - https://t.co/uPe1WiLMqI -

"Αλιεύοντας" την είδηση